Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Rusija navodno planira da skrene pažnju svjetske javnosti sa rata u Ukrajini pokretanjem sukoba u Moldaviji ili na Balkanu. Zelenski je tvrdio da Rusija stoji iza sukoba između Izraela i Hamasa na Bliskom istoku i vjeruje da će Moskva pokušati stvoriti novu krizu u svijetu.

“Danas svi pričaju o krizi na Bliskom istoku. Kao što kažem iskreno, ovaj problem nije od juče, niti prekjuče. Svi znaju za ovaj dugi sukob i rat, ali niko ne zna za njega”, navodi za Interfaks“ Prema izveštaju, Zelenski je rekao: „Želimo da okončamo ovaj rat. Uvjereni smo da Rusija stoji iza rata na Bliskom istoku. ”

Zatim je ukazao gdje bi mogli izbiti novi sukobi. Zelenski je tvrdio da Ukrajina raspolaže informacijama koje pokazuju da Rusija planira „stvoriti krizu na Balkanu“ nakon Bliskog istoka.

Zelenski je rekao: “Verujte mi, informacije koje smo dobili pokazuju da Rusija ima dugoročni plan. Ako svetske sile ne preduzmu ništa, Istok sija, Balkan će takođe zablistati. U tom slučaju, ponoviće se eksplodirati.”

Nakon Balkana, podijelio je svoje znanje o Moldaviji. Rekao je da je cilj Moskve da zbaci proevropsku vladu u zemlji.

Zelenski je istakao: “Tokom izbora je otkriveno da nešto nije u redu. Izbore treba proglasiti neustavnim. Sadašnju proevropsku vladu treba uništiti.”

Oglasi - Advertisement