Našla se u središtu skandala kada je vlasnik bara tvrdio da ju je pjevač Sejo Karachi napao i prijetio joj. Vijest o hapšenju pjevača odjeknula je u glavnim medijima, ali prašina se tek treba slegla. Vlasnik bara u koji je pevačica često posećivala optužio ga je da je posećivao kuću koju je od njega kupila i da joj je pretio smrću.

Sejo je negirao optužbe, a iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da je pjevač priveden na saslušanje i da je protiv njega podnijeta prijava. Državno odvjetništvo Grada Novog Zagreba poduzelo je hitne mjere i zabranilo mu prilazak i komunikaciju s vlasnikom restorana.

Vlasnik bara je Grandu potvrdio informaciju i dostavio rješenje uredništvu. Vlasnik lokala je, prema zvaničnim izvorima, prijavio maltretiranje i prijetnje smrću Seje Kalače Šestoj policijskoj stanici Novi Zagreb, nakon čega su prema pjevaču poduzete preventivne mjere, uključujući i zabranu približavanja na udaljenosti od najmanje 500 metara. brojila i zabranjuje uspostavljanje komunikacija.

Ako Shizu prekrši odluku, čeka ga zatvor!

Odlukom Državnog odvjetništva Grada Novog Zagreba, nepoštivanje preventivnih mjera bit će zamijenjeno istražnim zatvorom. Osumnjičeni Sejo Karachi je tokom policijskog saslušanja negirao zločin za koji je optužen i rekao da je te noći bio u kafiću u blizini kuće vlasnika kafića, gdje je njegova supruga imala seksualne odnose bez njegovog pristanka, nakon čega je otišao po nju i vidio isto imanje i taj put je vikala na njega i psovala ga.

Pevač je tvrdio da nije pretio vlasniku bara i da nije bio u pijanom stanju i da je te noći popio samo dva piva. Na saslušanju kod dežurnog zamjenika tužioca, Sejo je priznao da joj je psovao majku, ali da joj nije prijetio bombama i smrću kako je tvrdila.

Vlasnica lokala je za lokalne medije izjavila da je zadovoljna odlukom tužilaštva – “Sada mogu mirno da spavam”, rekla je zagrebačka restauratorka, osvrćući se na Sejin demanti: “Mir je u mojoj kući Vrata, popularnost kroz njegovo ime, sramota”, dodala je.

Oglasi - Advertisement