U našim krajevima prije točno dvije godine Zdravko Goranović iz Sombora počinio je gnusni zločin brutalnim ubojstvom supruge Mirjane u njihovoj obiteljskoj kući, a potom i detonacijom bombe koja je odnijela živote njegovih kćeri Anastasije (19) i Anabele (15).

Usred bijesnog pakla koji je zbog eksplozije progutao kuću, Zdravko je donio katastrofalnu odluku okončati vlastiti život objesivši se o čvrstu gredu na tavanu. Nož, umrljan krvlju, otkriven je skriven u njegovom džepu.
Zbog njegovih zlostavljanja Zdravko i Mirjana bili su prisiljeni prekinuti vezu. Samo pet dana nakon što je pušten iz pritvora zbog obiteljskog nasilja, Zdravko se uspio infiltrirati u dom u kojem su živjele Mirjana i njezine kćeri, izloživši ih stravičnoj i nemilosrdnoj sudbini.

Prema riječima susjeda obitelji Goranović, Zdravko, koji je četiri godine živio odvojeno od supruge, bio je poznat po svojoj strogoći i ograničavanju slobode kretanja djevojaka.

Prema riječima susjeda koji su razgovarali s Kurirom, obitelj je pokazivala jaku sklonost izolaciji, aktivno izbjegavajući interakcije s drugima. Anastazija i Anabela posebno su se suzdržavale od druženja zbog očevog opresivnog ponašanja i nepokolebljive podrške njegovim postupcima. Njihove vanjske aktivnosti bile su ograničene na granice njihovog dvorišta, jer bi se brzo povukli natrag u sigurnost svog doma. No, nakon Zdravkova uhićenja došlo je do primjetne promjene u njihovom ponašanju. Počeli su ponovno stjecati osjećaj slobode i oslobođenja. Važno je napomenuti da su sva tri člana obitelji podnijela nesagledive patnje i muke.
Nakon što su saznali da su nakon požara u njihovoj kući otkrivena tri tijela, postalo im je jasno da je Zdravko odgovoran za tragičnu smrt supruge i kćeri, kako se to kaže.

Bilo nam je očito da je on odgovoran za gnjusni čin, što je potvrdilo naše uvjerenje da se doista radi o monstrumu. Vijest o njegovom samoubojstvu bila je potpuni šok, uhvativši nas nespremne. Susjedi, koji su dali neke uvide, spomenuli su da on i supruga imaju sina koji živi drugdje.

Prema pričama mještana, njegovo je zanimanje bilo serviser za televizore.
Tijekom ranih godina kratko je služio u policiji, slijedeći očeve stope. Međutim, brzo je napustio ovu profesiju i posvetio se svojoj istinskoj strasti. Postao je kvalificirani televizijski tehničar i električar, o čemu svjedoče njegovi susjedi.

Tijekom svog života stekao je reputaciju po svojim bijegovima vrijednim pažnje. Izazovi s kojima se suočavao trajali su dulje vrijeme, budući da je neosporno bio čovjek ekscentričnosti. Ovo osebujno raspoloženje bilo je prisutno od trenutka njegova rođenja i trajalo je do njegove smrti. Njegovo urođeno ludilo bila je definirajuća karakteristika koja je ostala nepromijenjena tijekom cijelog njegovog postojanja.

I dan danas traje tuga zbog gubitka Mirjanova i dviju ljupkih djevojaka.

Prema izvorima Kurira, Anastasija je bila zaposlena kao šminkerka, dok je njena mlađa sestra Anabela nedavno krenula u prvi razred srednje škole, s četiri godine razlike između njih.

Oglasi - Advertisement