Iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) osudili su Jovanu Jeremić, voditeljicu na televiziji Pink, zbog izjave o obavezi članova njenog tima da se javljaju na posao uprkos lošem stanju, jer ona ne prihvata izostanke. .

Jeremićeva izjava da njezini podređeni nemaju pravo na bolovanje ako imaju simptome poput povišene tjelesne temperature ili slabosti, već da trebaju uzimati lijekove i javljati se na posao, posebno u božićno vrijeme, nije uvrijedila samo njezine suradnike, stoji u priopćenju. ali i pokazao nebrigu za ljudskost i logiku.

Voditeljica Jutarnjeg programa na Pinku Jovana Jeremić još jednom je pokazala svoj primitivizam i nevaspitanost poslavši poruku kolegama da odvraćaju od bolovanja. Pritom ne samo da zanemaruje zakone u Srbiji koji štite pravo zaposlenika na bolovanje, već im se i otvoreno ruga. Nije samo Jovana Jeremić ta koja negoduje pravo na bolovanje u Srbiji, nego i medicinski radnici. Drskost njezine izjave je nedopustiva, pogotovo ako se uzme u obzir da je izrečena na nacionalnoj televiziji poput Pinka. Ovakvu bahatost i bezobrazluk nikako ne treba tolerirati.

U hitnom apelu SKOJ traži da nadležna regulatorna tijela temeljito ispitaju istinitost navoda Jovane Jeremić u vezi s voditeljkama Jutarnjeg programa na Pinku. Prema njezinim tvrdnjama, ovim zaposlenicima je zabranjeno bolovanje te su prisiljeni dolaziti na posao i kada su bolesni, uz uvjet da se liječe kako bi izdržali radni dan. Ukoliko se utvrdi da je netko doista odgovoran za kršenje prava ovih djelatnika na liječenje i bolovanje, moraju se poduzeti hitne i primjerene kaznene mjere, ističu iz SKOJ-a.

Pozivaju redakciju televizije Pink SKOJ da se ogradi od skandaloznih i nehumanih izjava Jovane Jeremić i protiv nje poduzmu odgovarajuće disciplinske mjere zbog verbalnog uznemiravanja članova tima.

Udruga mladih poziva novinarske udruge, sindikate i organizacije koje se bave radom i ljudskim pravima da osude bezosjećajne i bezosjećajne izjave Jovane Jeremić, kojima se ne samo narušava dostojanstvo zaposlenika uključenih u proizvodnju i emitiranje njezine emisije, nego i ugrožava njihov život. -biće.

Kao odgovor na poruke Jovane Jeremić koje se ocjenjuju štetnim i za radnike i za civilizaciju, SKOJ planira proteste ispred televizije Pink nakon praznika. Cilj ovih prosvjeda je tražiti ispriku Jeremićeve svojim kolegama i široj javnosti. Udruženje je pozvalo i sve druge napredne organizacije u Srbiji da se pridruže ovoj manifestaciji.

Oglasi - Advertisement