Dana 12. studenoga 2023. Ljuban i Miljan Hofman Vidović izašli su pred Prvo javno tužiteljstvo u Beogradu sa svojim izabranim braniteljima kako bi iznijeli svoju obranu. Oni su tijekom saslušanja odbacili optužbe za kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Slijedom navoda obrane, tužiteljstvo je sudu predložilo određivanje pritvora optuženicima zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke koji će tek svjedočiti u postupku koji se vodi, kao i zbog vjerojatnosti da bi boravkom na slobodi počinili dodatna kaznena djela, s obzirom na prethodne osude.
U tijeku postupka tužiteljstvo će provesti istragu prikupljanjem dokaza, saslušanjem iskaza svjedoka, uključujući i oštećene, te uvidom u druge relevantne materijale. Nakon što se prikupe svi potrebni dokazi, bit će donesena konačna presuda koja će biti javno objavljena.

Ljuban i Miljan Hofman u ponedjeljak su uhićeni u policijskoj akciji u jednom ugostiteljskom objektu. Dopustite nam da vam osvježimo sjećanje na ovaj događaj.

Kurir je od odvjetnika Marka Jankovića, koji zastupa dvojicu braće, uspio kratko potvrditi da je saslušanje u tužiteljstvu doista završeno.

Prema riječima odvjetnika Marka Jankovića, okrivljenici su u svoju obranu dali jezgrovita objašnjenja negirajući bilo kakvu umiješanost u zločin. Mlađi brat, koji je optužen za snimanje, ustvrdio je da snimanje nije kazneno djelo te je nadalje izjavio da nije ništa snimio i da nije kriv.
Važno je napomenuti da je braći Hofman, nakon pritvaranja, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo zadržavanje u trajanju od 48 sati. Razlog za to bila je jaka sumnja da u svojim radnjama čine kaznena djela, konkretno zlostavljanje, mučenje i nasilničko ponašanje.
Ponašanje prikazano u obrascima može biti složena i višestruka tema. Obuhvaća širok raspon akcija i reakcija koje se mogu promatrati i proučavati u različitim kontekstima. Iako možda ne postoji jedinstvena definicija za obrazac ponašanja, obično se shvaća da se odnosi na ponovljene radnje i reakcije pojedinaca ili grupa u određenim situacijama.

Prema riječima Božidara Spasića, bivšeg obavještajca, zatočena braća i sestre imali su žestoku želju da pokažu agresiju prema drugima.

Spasić tvrdi da su, iako su navodno kickboksači, apstinirali od nastupa u ringu, već su svoju snagu odlučili ispoljiti u drugim sredinama. Sklonost ispoljavanju svog neprijateljstva očita je već dulje vrijeme, ali to je klišej, a oni nisu početni niti posljednji pojedinci koji će dobiti podršku, što dodatno potiče njihovo agresivno ponašanje.
Situacija je bila neizvjesna; iako su imali samo ograničenu potporu, njihovi postupci uspjeli su potaknuti ogorčenje većine. Policija je pravovremeno intervenirala. Dotični pojedinac je tvrdio da se metode koje su braća koristila mogu otkriti u drugim nedavnim slučajevima, kao što je sramotno odobravanje gradačačkog ubojice koji je snimljen na filmu dok je ubijao majku svog potomka.
Braća i sestre Hoffman su se razlikovali kao slobodni pojedinci, što ih je činilo poznatim licima u javnosti, pa čak iu društvu službenika za provođenje zakona.

Mirko Šijan, potomak pjevačice Goce Božinovske i preminulog člana surčinskog klana Zorana Šijana, nije bio jedini koji je viđen s braćom i sestrama. Nikola Buha, nećak Ljubiše Buhe zvanog Čuma, kao i Veljko i sin Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, Nikola Vavić i pokojni Luka Perenčević često su viđani u društvu svoje braće.

Na društvenim mrežama slike prikazuju braću u zagrljaju sa svojim poznanicima, često na događanjima i obiteljskim okupljanjima, što je jasan dokaz njihove snažne veze.

Oglasi - Advertisement