Nakon četiri mjeseca socijalna služba vratila je Kaana, dječaka, obitelji iz Bosne i Hercegovine koja živi u gradu Landskrona u Švedskoj, a kojoj je bio oduzet.

Slučaj o kojem je riječ dobio je značajnu pažnju među Bosancima na raznim platformama društvenih medija. Grupa na Facebooku, “Pravda za Kaanu”, prikupila je preko 10.000 članova i često dijelila novosti o situaciji malog djeteta.

U lipnju 2023. Azrini roditelji su postali svjesni problema s sposobnošću njihovog djeteta da kontrolira svoje mišiće. Objavila je to Azrina majka na raznim društvenim mrežama.

Nakon posjeta liječniku otkriveno je da je patio od izljeva krvi u mozak. Međutim, uzrok tome nije se mogao utvrditi. Azrina majka je prenijela da se situacija pogoršala tek kada su medicinski radnici prijavili socijalne službe sumnje na zlostavljanje djece.

Po dolasku socijalne službe, Azrin i Feđin potomak oduzet je od njih. Bio je to početak sudskog spora para koji je vođen uz pomoć odvjetnika. Prvobitno planirano za 18. listopada, suđenje je odgođeno, zbog čega je Azra tek nedavno otkrila da se Khan vratio kući. Izražavajući svoju zahvalnost, izrazila je zahvalnost svima koji su uzdržavali njezinu obitelj tijekom ovog vremena.

Iako proces može biti postupan, postizanje pravde je moguće. Roditelji su rekli da se Kaan vratio kući, što je dokaz pobjede našeg pravosudnog sustava.

Vrijedi napomenuti da korijene ove obitelji vuče iz Cazina. Osim Kaana, imaju još tri člana: Aylan, Alara i Kenana.

Oglasi - Advertisement