Nogometna reprezentacija nepostojeće države Kosovo danas će u Prištini igrati zaostalu utakmicu osmog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Izraela.

U svjetlu trenutnih okolnosti u Izraelu, članove gostujuće nogometne reprezentacije i njihovo prateće osoblje u Prištini štite izraelski policajci.

Prema izraelskom izvoru vijesti “One”, očekuje se da će biti nazočno oko 300 policajaca i pripadnika specijalnih snaga. Također je otkriveno da će snajperisti biti postavljeni na krovove kuća u neposrednoj blizini stadiona. Osim toga, hotel je pod stalnim nadzorom specijalaca, a svaki pojedini gost podvrgnut je rigoroznim mjerama osiguranja.

Vedat Murići, predstavnik nepriznate države Kosovo, doživio je neželjeno iskustvo u zračnoj luci zbog čega je oštro kritizirao ponašanje izraelske policije u Prištini.

U utakmici Crne Gore i Rumunjske nije bilo problema. Međutim, po dolasku u zračnu luku izraelski policajci su nas temeljito pregledali. Murići su rekli da su oni tu da se igraju, a ne da ratuju.

Iskusni nogometaš izrazio je čuđenje neobičnom situacijom. Napomenuo je da se takav slučaj nikada prije u njegovoj karijeri nije dogodio i ocijenio ga skandaloznim. Doveo je u pitanje prisutnost pojedinaca uključenih u situaciju.
Izrael trenutno zauzima treće mjesto u kvalifikacijskoj skupini A s ukupno 11 bodova. To je pet bodova manje od vodeće skupine Rumunjske, a četiri od drugoplasirane Švicarske. Vrijedi istaknuti da su Rumunjskoj preostala još dva susreta, a Švicarskoj samo jedan, za razliku od Izraela.

Oglasi - Advertisement