Nakon što je završena obdukcija bebe Elene, koja je bila u središtu slučaja u kojem je Marica Mihajlović optužila dr. M. M. iz Sremske Mitrovice za porodničko nasilje, Marica Mihajlović i njen suprug priznali su rezultate i izjavili da se uzrok smrti pripisuje. do traumatičnog poroda.

Marica je otkrila da je uvidom u nalaze obdukcije vidljivo da je bebina smrt posljedica traumatičnog poroda, koji je uzrokovao i modrice na Eleninoj glavi.

Prema nalazu pedijatra Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, dokumentovano je da je devojčica preminula u 4.38 sati. U nalazu je detaljno prikazan čitav niz događaja koji su doveli do do njezine smrti, zajedno s opsežnim zaključkom forenzičkog patologa.

Nakon analize progresije stanja pacijentice i rezultata obdukcije, procjenjujemo da se nesretan ishod može pripisati značajnoj perinatalnoj asfiksiji fetusa i opsežnom udisanju mekonija, što je dovelo do razvoja obostranog pneumotoraksa i obostranog suprarenalno krvarenje. Dodatno, potvrđena je prisutnost subgalealnog hematoma.

Marica Mihajlović je nadalje otkrila imperativnu potrebu njihove obitelji da potraži pravnu pomoć, istaknuvši njihovu nepokolebljivu odlučnost da istjeraju pravdu i osiguraju da liječnik M.M. snosi odgovarajuće posljedice.

Izrazila je snažnu želju za brzim rješenjem, naglašavajući potrebu uključivanja pravnog zastupnika i obećavajući da će ustrajati dok se liječnik ne suoči s posljedicama.

Važno je upozoriti da nakon hrabrih ispovijesti Marice Mihajlović i Jelene Ivković, koje su ispričale svoje priče o porodničkom nasilju, u Srbiji raste zabrinutost javnosti o uvjetima u rađaonicama. Ovaj gorući problem ne samo da je zaokupio pozornost građana, već i nadležnih tijela, budući da je broj optužbi u vezi s nedoličnim ponašanjem medicinskog osoblja u rađaonicama zabrinjavajući porast.

Pažnja javnosti trenutno je usmjerena na slučaj liječnika iz Sremske Mitrovice, čije postupke temeljito provjerava inspekcija Ministarstva zdravlja.

Oglasi - Advertisement