Godine 2017. Srđan Žika Todorović, poznati srpski glumac, suočio se s velikom tragedijom preranim gubitkom sina. Žika i Ana su 21. decembra te godine tragično izgubili trogodišnjeg sina Dejana, koji je iznenada preminuo u njihovoj kući. Od tog razornog dana svaki trenutak za njih je ispunjen neopisivom mukom.

U tom razdoblju mediji su prenijeli vijest da se dječakova smrt pripisuje sindromu iznenadne smrti dojenčadi (SIDS), nesretnoj pojavi za koju se ne može utvrditi jasan uzrok smrtnog ishoda.
Nakon 7 godina od tragičnog gubitka sina, glumac, poznat po tajnovitosti osobnih stvari, smogao je hrabrosti da progovori o izazovnim okolnostima s kojima se suočio prije dvije godine. Otkrio je da se još uvijek bori s posljedicama i da još nije zauzeo svoje noge.

Žika je u emisiji “Una, due, tre” na “Una” televiziji ispričao svoju priču o tragediji i gubitku. Od incidenta je prošlo pet i pol godina, a on i sada, tijekom ovog intervjua, i dalje nalazi utjehu u gledanju fotografija, ljubljenju voljene osobe i gledanju videa na mobitelu. Unatoč vremenu koje je prošlo, priznaje da se još nije uspio oporaviti i stati na noge.

Prema glumčevim riječima, popodne smo donijeli odluku da ga eutanaziramo, ali smo čekali dodatnih pola sata, a tada je već bilo kasno i koža mu je poprimila plavičastu boju. Stigla je hitna pomoć i medicinski radnici su poduzeli sve što su mogli, no nažalost liječnik je utvrdio da je već bilo prekasno.
Doista je tragično kada dijete neočekivano premine u snu, fenomen koji se obično naziva slučajnom iznenadnom dječjom smrću. Ova nemila pojava prvenstveno pogađa djecu u dobi od tri do pet godina. Razumljivo, roditelji su ostavljeni u potrazi za odgovorima, pitajući se postoji li temeljni uzrok prerane smrti njihova djeteta. Međutim, u mnogim slučajevima, unatoč temeljitim istragama, nije pronađen konačan uzrok smrti. U takvim slučajevima, izraz “SIDS” se koristi za označavanje neobjašnjivog gubitka. SIDS, ili sindrom iznenadne smrti dojenčadi, službena je oznaka priznata u Sjedinjenim Državama. Razgovarao sam s američkim parovima koji su doživjeli razoran gubitak djeteta zbog SIDS-a. Neobjašnjivost ovog stanja duboko je uznemirujuća. Na srpskom se to kaže “Slučajna iznenadna smrt djeteta”. Srđan, s kojim sam razgovarao, prekrižio se i lagano lupkao rukama po stolu dok je iznosio tu informaciju.

Višestruke su potvrde date na upite o pojavama da mu se sin obraća s “tata”, da se upušta u razgovor i uspostavlja komunikaciju. Osim toga, izrazio je istinski osjećaj povezanosti i prisutnosti svog sina.

– Apsolutno! Upravo se transformirao u mladog momka, mladog momka – uzviknuo je glumac.
Unatoč svim okolnostima, Srđan izražava zahvalnost Bogu jer je, makar i privremeno, imao priliku iskusiti očinstvo i da ga sin oslovljava s “tata”. Prije ovog srceparajućeg događaja, 2014. godine, glumac se suočio s još jednim ogromnim gubitkom kada je preminuo njegov otac, proslavljeni glumac Bora Todorović.

Žika se 1998. godine na Adi Bojani sudbonosno susreo sa Anom Jovićević, studenticom Filološkog fakulteta. Od samog početka bio je siguran da je otkrio ljubav svog života. Godine 2004. izmijenili su zavjete u toplini njezina obiteljskog doma na Cetinju. Svako ljeto održavali su tradiciju provoda u rezidenciji njegova oca u ljupkom ribarskom mjestu Bigovo, tradiciju koju su nastavili i nakon što su dočekali svoje dijete. Par je bio pred izazovnim dvanaestogodišnjim putovanjem do začeća, no 1. svibnja 2014. na svijet je došao njihov sin Dejan. Glumac je rekao da mu je to što je postao otac potpuno promijenilo život, zbog čega se povukao iz svojih prijašnjih društvenih aktivnosti. Nažalost, njihova je priča dobila tragičan smjer.

Oglasi - Advertisement