Unatoč tome što je trebalo ukupno 17 dana da se dostave nalazi obdukcije stradalih Vanje Đorčevske i Panče Žežovske, oni još nisu javno objavljeni. Kako javlja portal “Skopje1”, Institut za sudsku medicinu i kriminalistiku u Skoplju obavio je obdukciju, dok je istraga još u tijeku.

Od osoba za koje se vjeruje da su organizirale, pogubile i pomogle u bijegu Ljupče Palevskog – Palče, samo je mali dio, točnije troje, priznalo svoju umiješanost u ubojstva Vanje i Panče. Ove tri osobe, odnosno Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev, ne samo da su dijelili blisko prijateljstvo s Palčom, već su zajedno s njim bili i povezani sa strankom Desna. Ova početna uhićenja označila su početak raspetljavanja zamršenog niza događaja. Nadalje, postoje sumnje oko Aleksandra Đorčevskog, oca Vanje Đorđevske, koji je možda odao informacije o tome gdje se nalazi njegova kćer i potencijalno pomogao u njezinoj otmici.

Trenutačno se sve osumnjičene osobe nalaze u pritvoru u zatvoru Šutka, poznatom kao “Skoplje.

Tragični pronalazak beživotnih tijela dvoje maloljetnika, Vanje i Panče, koji su se ranije vodili kao nestali u Velesu, dogodio se 3. prosinca u blizini Velesa i Skoplja. Prošlo je više od 20 dana od brutalnog ubojstva 14-godišnjih Vanje G. i Panče Žežovskog u Sjevernoj Makedoniji. Trenutačno se većina osumnjičenika za ovaj gnusni zločin nalazi u pritvoru u Skoplju, osim Ljupče Palevskog koji je označen kao počinitelj. Palevski je uhićen u Turskoj i trenutno čeka izručenje. Glavni tužitelj Bubevski nedavno je govorio o željno iščekivanom ključnom dokazu koji policija čeka.

Vanju je 27. studenog ispred njezine stambene zgrade nasilno odvela skupina otmičara predvođena Palevskim dok je išla u školu. Gavril Bubevski, glavni tužitelj u Skoplju, nedavno je izvijestio o tekućoj istrazi o dvostrukom ubojstvu u Sjevernoj Makedoniji. Bubevski, koji vodi Osnovno javno tužiteljstvo u Skoplju, potvrdio je da istraga trenutno ispituje materijalne dokaze koji su relevantni za ubojstva Vanje iz Skoplja i Pančea Žežovskog iz Velesa. Dokazi su u skladu s iskazima osumnjičenih koji se trenutno nalaze u pritvoru.

Kako je ranije navedeno, uviđaj je u tijeku, a fokus je na pregledu materijalnih dokaza. Bubevski tvrdi da su materijalni dokazi u skladu s iskazima osumnjičenih. Postoji mnoštvo informacija koje se mogu dati”, rekao je Bubevski. U međuvremenu, značajna zagonetka u toj regiji vrti se oko veze Vanjina oca i prvoosumnjičenog Ljupče Palevskog.

Iz upisanog vlasničkog lista jasno je vidljivo da je Vanjino prebivalište, u kojem živi sa sestrom i majkom, u vlasništvu njezina oca Aleksandra. Prema iskazima osumnjičenika, može se zaključiti da je Aleksander dojavio Ljupči Palevski da je Vanja izašla iz kuće i nakon toga ostala sama.

Oglasi - Advertisement