Jučer sam u blizini Centralnog groblja mog najstarijeg sina koji ima 15 godina i mene žestoko napala dva lica sa metalnim šipkama. Zadobili smo teške ozljede, krv je tekla iz rana koje su nam nanesene. Istovremeno, naš mlađi sin, 13 godina, bio je nemilosrdno napadnut od strane istih napadača rukama i nogama. Brutalni incident iziskivao je da hitno budemo prebačeni u Urgentni centar radi liječničke pomoći. Vrijedi napomenuti da je prije ovog mučnog susreta mlađi brat jednog od nasilnika iz zasjede ispred Osnovne škole “Branislav Nušić” dočekao našeg mlađeg sina i izložio mu niz udaraca. Ove potresne događaje ispričao je za Kurir dr Branko Kajtazi, renomirani neurolog, koji je otkrio da se danas ponovo našao u Urgentnom centru, i dalje u stanju šoka. Zbog težine napada izgubio je svijest, patio je od potresa mozga.

Nesvakidašnji incident dogodio se kada je dr. Kajtazi, koji se zatekao u stanu, oko 16 sati javio razrednici svog drugog sina iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u beogradskom naselju Braća Jerković. jučer. Ovaj neočekivani razvoj događaja rezultirao je svađom između djece i liječnika i njegova dva sina.

Prema riječima dr. Kajtazija, supruga ga je obavijestila da su se njihova mlađeg sina sukobila s trojicom dječaka ispred škole. Jedan od dječaka udario ga je u glavu, iako točni detalji nisu bili jasni jer njegova supruga nije bila prisutna u to vrijeme. Profesor povijesti joj je prenio tu informaciju. Supruga dr. Kajtazija također je spomenula da se njihov sin nakon incidenta vratio kući. Potaknuti zabrinutošću, dr. Kajtazi i njegov najstariji sin žurno su napustili kuću i ispred zgrade zatekli svog mlađeg sina u suzama. Bilo je očito da je dobio udarac blizu lijevog uha. Potom su njih trojica nastavili prema parku koji se nalazi iznad Centralnog groblja, gdje su se ovi momci često okupljali. Tijekom ovog putovanja, mlađi sin dr. Kajtazija ispričao je s njim što se dogodilo prije svađe.

U srijedu, 20. prosinca poslijepodne, oko 15.20 sati, dopratio je kolegu iz svog odjela do trafike koja se nalazi na autobusnom stajalištu nasuprot Centralnog groblja. Tamo su zatekli dječaka, rođenog 2010. godine, koji je bio u društvu dvije djevojčice. Dječak je uvrijedio jednu od djevojčica, što ga je navelo da zgrabi mog sina za rame i hvali se svojom sposobnošću da ih sve porazi. Nakon toga, u ponedjeljak, u blizini ulaza u tržni centar preko puta škole, spomenuti dječak je sa još dvojicom dječaka sačekao mog sina i izazvao ga na obračun jedan na jedan. Međutim, moj sin je odbio ponudu, zbog čega ga je dječak udario po lijevom uhu.

Mogu li znati gdje se nalazi vaš auto, jer ga namjeravam oštetiti?

Prema riječima Marijane Kajtazi, maloljetnica nije samo fizički nasrnula na supruga i sinove nego ih je i verbalno maltretirala uz glasne vrištanje.

Kajtazieva izražava duboku zabrinutost za sigurnost cijele svoje obitelji, jer je pojedinac bijesno vikao, tražeći da se zna gdje se nalazi njihov automobil kako bi mu nanio štetu. Intenzitet njihova glasa ulijevao im je strah u kosti.
Dr. Kajtazi naglašava da je njegov sin, dok je prepričavao događaje, svjedočio zastrašujućem prizoru dvojice dječaka koji su im prilazili vitlajući metalnim šipkama.

Pojedinac koji je napao mog mlađeg sina u školi bio je stariji brat, još iz 2007. godine. Nastavio me više puta udarati po raznim dijelovima tijela, zbog čega sam brzo počela krvariti. Unatoč mojim molbama da prestane, nastavio je s napadom bez obzira. Sinovi su pokušali stati u moju obranu, ali je najstariji zadobio više udaraca metalnom šipkom po glavi, lijevoj ruci i desnoj nozi, dok je mlađi dobio udarce rukama i nogama u trbuh i desnu nogu. Na kraju smo uspjeli pobjeći i kontaktirali moju ženu da nas preveze na hitnu. Doktor Kajtazi tvrdi da njegov sin ranije nije imao sukoba sa spomenutim dječakom te da mu nije poznat motiv napada.

Izražavajući duboku zabrinutost za sigurnost svoje djece i sebe, dr. Kajtazi, koji je sa najstarijim sinom posjetio Urgentni centar, hrabro je kao zabrinuti građanin dao izjavu u Policijskoj upravi Voždovac.
Prema riječima Marijane Kajtazi, profesorice srednje medicinske škole i supruge dotičnog, škola se nije pridržavala svog protokola u takvim situacijama.

Pouzdano tvrdim da je naš mlađi sin mirna i neprovokativna osoba koja je fokusirana isključivo na učenje i košarku. Upravo se na kiosku prošlog tjedna dogodio incident s dječakom koji ga je udario, učenikom OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”. Naš sin je pratio prijatelja do kioska, a čini se da je ovaj problematični dječak bio upleten u neku svađu. Prijatelj našeg sina dojavio mu je da ga taj dječak čeka u školskom dvorištu s namjerom da naudi. Zabrinuti, naš je sin tu informaciju prenio profesoru povijesti, koji ga je odmah uputio psihologu. No, kad je naš sin izašao van, zatekao je samo psihologinju na pauzi za dim, a nije vidio dječaka u dvorištu. Kako bi osigurao sigurnost našeg sina, odlučio je prijeći ulicu i ući u drugu zgradu Osnovne škole “Branislav Nušić”, gdje su smješteni mlađi razredi, kako bi pokupio našeg sina koji trenutno ide u treći razred. Nakon što je kročio na ulicu, neosumnjičeni dječak je brzo izašao iz svog skrivenog položaja i započeo napad zajedno s dvojicom suučesnika, zadavši niz snažnih udaraca. Brzo reagirajući na metež, brzo su intervenirale psihologinja i učiteljica, koje su brzo istrčale iz školskog dvorišta kako bi učinkovito intervenirale i uspješno razdvojile posvađanu djecu, ispričala je Kajtazijeva.

Ističe činjenicu da su pola puta do kuće pratili dijete koje im je udarilo sina.

Psihologinja je odvela našeg sina do zgrade i otišla bez riječi s nama. Budući da sam zaposlena u školi, dobro znam kako postupati u takvim situacijama. Unatoč molbi našeg djeteta da se suzdrži od kontakta s roditeljima, bilo je imperativno da nas škola odmah obavijesti i zatraži našu neposrednu prisutnost. Dok pozive za beznačajne stvari primamo bez odgode, ovaj značajan incident prošao je nezapaženo – rekla je Kajtazijeva.
Prema njegovim riječima, identitet dječaka koji ih je pobijedio otkrili su preko najstarijeg sina, koji je potom došao do njega koristeći Instagram kao sredstvo komunikacije.
Pojedinac odgovoran za nadzor nad radom obrazovne ustanove.

Naša je namjera bila suzdržati se od izazivanja bilo kakvih smetnji kod učenika.

Prema riječima Marijane Stefanović, ravnateljice OŠ “Branislav Nušić”, profesorica povijesti o incidentu je obavijestila odjeljenskog voditelja koji je potom došao do roditelja.

U prethodnom incidentu, psiholog i još jedan učitelj uspješno su intervenirali u uličnoj svađi. Doveli su problematičnog sina gospodina Kajtazija u ordinaciju psihologa, upuštajući se u dugotrajno savjetovanje dok se učenik potpuno nije smirio. Unatoč učenikovim molbama da stvar taji od svojih roditelja, psiholog je odlučio da ga više ne uznemirava. Uvidjevši da će razrednik obavijestiti roditelje, psihologinja je odlučila ispratiti učenika i njegovog mlađeg brata, koji je također pohađao školu, do ulaznih vrata njihovog stana. Dok je učenik ulazio u kuću, predstavnik razreda već je razgovarao s njegovom majkom o incidentu, ispričao je Stefanović.
Kajtazijeva prepričava da je njezin suprug tražio od dotične osobe da razgovara s roditeljima, a osoba je predložila susret u parku. Međutim, sve poruke vezane uz ovaj dogovor odmah su izbrisane. Unatoč očekivanju susreta s roditeljima, Kajtazievin suprug stigao je u park i pronašao osobu u pratnji još jedne nepoznate osobe, što je rezultiralo nasilnom svađom u kojoj su sudjelovale sve tri osobe. Kajtazijeva naglašava da je škola poduzela hitne mjere i uključila sve strane, pa tako i školu koju pohađa agresivna osoba, ovaj nesretni incident mogao se spriječiti.
Zbog incidenta moja obitelj i ja smo se našli u stanju goleme boli. I moj suprug i dvoje djece zadobili su ozljede, zbog čega je moj suprug primljen na hitnu. Trenutačno pratim svog najstarijeg sina u Dom zdravlja na potrebnu vakcinu protiv tetanusa i antibiotsku terapiju.

Nakon iskaza dr. Kajtazija i njegovog najstarijeg sina, policija je bez odlaganja pozvala roditelje agresivnih dječaka i zatražila njihovu nazočnost u policijskoj postaji sljedećeg jutra.

– Odgovor nije stigao! Naša je žarka želja da se poduzmu odgovarajuće mjere protiv odgovornih za ovu gnusnu situaciju, jer ona predstavlja značajnu prijetnju sigurnosti naše djece i nas samih. Po povratku iz policijske postaje u ponedjeljak navečer, bio sam zapanjen kad sam ponovno svjedočio prisutnosti tog delinkventnog mladića u parku! Čovjek se ne može a da se ne zapita gdje su mu roditelji i učinkovitosti naših društvenih institucija! – uzvikuje Kajtazieva.

Kurir je neslužbenim putem doznao da je policija uspješno identificirala sve osobe koje su umiješane u ovaj događaj i potom podnijela opširno izvješće odjeljenju za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Oglasi - Advertisement