Kako je priopćeno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Nišu, 13-godišnjak iz Niške Banje koji je 5. listopada tragično usmrtio druga iz razreda u svojoj kući nalazi se na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu. Počinitelj, identificiran kao M. M., smatra se poslovno nesposobnim za svoja djela. U svjetlu ovog razarajućeg incidenta, roditelji žrtve traže da se ispita odgovornost roditelja počinitelja, posebice njegove majke, pozivajući se na optužbe za zanemarivanje.

Prema riječima Miće i Sanje Simić iz Niške Banje, tragični događaj oko smrti trinaestogodišnjeg Andreja nije posljedica manje svađe ili vršnjačkog nasilja.

Za samo nekoliko mjeseci obilježit će se tragična godišnjica njegove prerane smrti, rezultat smrtonosnog uboda nožem od strane kolege iz razreda, nekoga koga je pozvao da posjeti njegov dom. Kao odgovor na molbu njegovih roditelja da se drže podalje…

Prema riječima Sanje Simić, majke stradalog dječaka, sin ju je uvjeravao: “Mama, ti nisi svjesna kakvo znanje ja posjedujem, on mi kao najbliži drug nikada ne bi nanio zlo.

Roditelji su znali da je sinov prijatelj nedavno počeo nabavljati noževe, koje bi nosio u školu, pa čak i na utakmice, kaže otac.

Otac Miće Simića tvrdi da je među djecom poznato da on nosi noževe sa sobom u školu.

Prema riječima roditelja, postojalo je zajedničko znanje između nastavnika i uprave. Tvrde da je razrednica čak obavila i pretres, ali nisu pronađeni tragovi oružja.

“Malo je vjerojatno da će škola steći negativnu reputaciju”, kaže Sanja, Andrejeva majka.

U ovom trenutku škola nije dala nikakav komentar.

Od većeg je značaja doprinos Milana Stojanovića.

Video pogledajte na OVOM LINKU  (VIDEO) Ispovijest roditelja dječaka kojeg je ubio drug u Srbiji: Sva djeca su znala da nosi noževe u školu – N1 (n1info.ba)

Oglasi - Advertisement