Nakon što je dosegao vrhunac svoje slave, Nenad Jezdić se hrabro odlučio vratiti u rodni grad i okušati se u proizvodnji raznih voćnih rakija.

Nakon povratka u selo Zabrdicu kraj Valjeva, Jezdić je izgradio prostranu obiteljsku rezidenciju.
Između glumačkih obveza, Nenad Jezdić utjehu pronalazi u bavljenju poljoprivrednim poslovima u mirnom selu Zabrdica, gdje već godinama živi na osami daleko od kaosa urbanog života.

Nenad Jezdić

Odlučan da osnuje vlastitu destileriju, glumac se upustio u ambiciozan pothvat sadnje voćnjaka i pedantnog procesa proizvodnje domaće rakije. Ova dugogodišnja želja za stvaranjem vlastitih alkoholnih pića marljivo je ostvarena i na kraju ispunjena upravo na ovom posjedu.
Tijekom intervjua istaknuo je kako smatra da je selo zdravije i povoljnije okruženje za izdržavanje razdoblja korone. Zbog ubrzanog načina života postupno smanjuje posjete glavnom gradu.

Biti seljak se možda čini lako, ali uvjeravam vas, uložio sam potreban trud. Često razmišljam o izazovima s kojima se čovjek suočava kada živi u teškom okruženju. Podsjeća na monodramu “Knjiga o Milutinu” koja je sat i po vremena očarala publiku. Samo mjesto je zastrašujuće, sa stalnom prijetnjom suše i oluja koje narušavaju prirodu. Međutim, priznajem da su moja iskustva kao seljaka puno lakša u usporedbi s onima pravih seljaka koje poznajem. Oklijevam reći više o tome. Selo zauzima posebno mjesto u mom srcu, služi kao izvor inspiracije. Predstavlja idealan svijet temeljen na mojim promatranjima života. Ipak, nedavno sam se suzdržao da se svrstam u prave seljačine. Ne zaslužujem to odlikovanje, kako se svojevremeno iskreno izrazio Nenad Jedžić na “Super TV.
Cijelu svoju životnu snagu, intelektualni prostor i maštoviti univerzum Jezdić je u posljednja dva desetljeća, kako kaže, posvetio selu.

Ispunjava me radost uključivanje i Milutina i njegove monodrame u svijet koji konstruiram. Njihova će prisutnost poboljšati i usavršiti cjelokupnu kompoziciju. Milutin mi je još jedan uvjerljiv razlog da ustrajem u njegovanju ovog svijeta. Njegova priča me osnažuje, kako je rekao Jezdić, naglašavajući značaj svog pamfleta ne samo za naš narod već i za sve one koji prolaze kroz slične nedaće kao Milutin. Ključno je priznati neizmjernu patnju koju Milutin podnosi zbog neiskorištenih potencijala i mogućnosti koje su selu uskraćene zbog ratnih razaranja.

Oglasi - Advertisement