U iskrenom priznanju Ceca Ražnatović dala je opsežan pregled svojih promišljanja o nadolazećoj godini, otkrivajući da nije sve teklo kako je očekivano te priznajući prisutnost i trijumfa i padova.

U početku je razgovarala o nadolazećem albumu i očekivanom datumu izlaska, željno iščekujući trenutak kada će konačno biti predstavljen svijetu.

Ceca je svoja iskustva podijelila na Twitteru, gdje uživa čitajući i promatrajući šaljive komentare upućene njoj. Ljudi se često raspituju za datum izlaska njenog albuma ili pjesme vezane uz Djein film. Iako cijeni iščekivanje koje okružuje pjesmu, pojašnjava da to nije njezina, već pjesma iz filma. Što se albuma tiče, Ceca nalazi zabavu u pitanjima koja se ponavljaju i više se ne nervira. Ona izražava svoje povjerenje u Brajin rad i suzdržava se od pritiska ili kontakta s njim, bojeći se njegovog bijesa. Umjesto toga, ona željno čeka da joj se javi s novim događajima. Trenutno je fokus na odabiru pjesama, procesu koji napreduje sporo, ali ne bez udjela stresa.

U zaključku 2023. godine sažeto je dočarala svoje ukupne dojmove.
Emotivno nabijena Ceca opisala je živahnu i raznoliku egzistenciju. Putovanje je uključivalo trijumfalne koncerte, bezgraničnu radost i duboku sreću, ali je također zaronilo u dubine tuge i tjeskobe kada se suočila s Anastasijinom nevoljom. No, u plimi i oseci, opet ima razloga za slavlje jer Bogdana i Veljko očekuju dolazak svog trećeg djeteta, sina. Ceca je razmišljala o oscilirajućoj, kaleidoskopskoj prirodi života, ne mogavši ​​je označiti ni ružnom ni blistavom. Ipak, istaknula je važnost fokusiranja na pozitivno i lijepo, a pritom osigurati dobrobit onih koji su joj dragi.

Prema njegovim riječima, Željko shvaća skori dolazak novog brata i sestre te se prema Krstanu ponaša zaštitnički.
Ceca nam je rekla da Željko, koji nije djetetov biološki otac, ali se ponaša kao takav, duboko razumije sve i nevjerojatno je inteligentan. Ovo dijete posjeduje snažnu strast za učenjem i željno upija znanje. Unatoč svakoj nesreći koju može osjećati, dobro je prikriva. Željko pokazuje veliku privrženost i zaštitnički odnos prema djetetu, pazeći da se nitko ne približi Krstanu.

Unatoč nedostatku novijih snimaka, njezini koncerti i dalje privlače publiku kao da je upravo izdala novi album pun popularnih hitova.

Trajna priroda pjesama razlog je njihova značaja; oni će nadići vrijeme i nastaviti postojati dugo nakon što nas ne bude. Jako sam ponosan na sve pjesme, jer su dragocjeno bogatstvo moje karijere. Nadam se da ću biti dovoljno sretan da doživim istu razinu uspjeha sa svojim sljedećim albumom, te da će iznjedriti svježe i inovativne pjesme. Želja da otpjevam nešto novo uvijek mi je pokretač. Možda me neki doživljavaju kao lijenog, ali to je jednostavno priroda umjetnosti – kreativnost se ne može natjerati. Zahtijeva određenu razinu dizajna i izvedbe, ali nije kao gradnja kuće od cementa i blokova. To je spontani proces, pokrenut inspiracijom i kreativnošću. Autori se ne bi trebali nametati sami sebi; trebaju se pustiti da ih ponese tijek njihova umjetničkog izraza – priznala je.
Dok je Marina bila zdrava, dijelio sam glazbu s njom. Zajedno smo je slušali, ali nisam siguran u točan broj melodija. Neke od njih bile su pjesme koje sam već otpjevao i dovršio, dok su druge bile neinspirativne i nisu uspjele izazvati nikakvu emociju u meni. Snimati ih samo radi novog albuma protivi se mojim uvjerenjima. Marina, čak ni u svom funkcionalnom stanju, nije se osjećala prisiljenom početi pisati. Bolest je nije tjerala da stvara bilo kakve tekstove za melodije. To nas je dovelo do toga da je morala to da uradi za Braju – otkrila je Ceca.

Za mene, tekst pjesme mora duboko rezonirati sa mnom. Trebaju zapaliti nešto u meni, vezu koja nadilazi samu melodiju. Ako su riječi obične ili nisu u skladu s mojim osobnim stilom, tada pjesma gubi svoj utjecaj. Moram istinski vjerovati u priču koju pjevam, potpuno se udubiti u njenu bit, kako bi ona uistinu zaživjela. To je ono što je naglasila.

Jedan obožavatelj na društvenim mrežama iznio je intrigantnu opasku da je Ceca doživjela brojna razočarenja, a da ih nikada nije otvoreno izrazila.
Nisam od onih koji kompromitiraju svoja načela ili žrtvuju svoju dobrobit radi udovoljavanja drugima. Integritet se ne može kupiti; nije nešto što se može steći materijalnim putem. Osobine kao što su hrabrost, sreća, talent i karizma darovane su pojedincima kao dar od više sile. To su urođene osobine koje se ne mogu naučiti ili steći. Iako se netko može prilagoditi i uskladiti s određenim očekivanjima, ako te kvalitete prirodno ne stanuju u njima, neće napredovati u životu. Odbijam se odreći svog dostojanstva, ali također ne gajim zlobnu volju prema bilo kome. Boli me kad mi netko nanosi zlo, a takvu sam bol doživio u više navrata. Možda duboko u mojoj duši postoji oprost, ali još nisam dosegao razinu duhovnog prosvjetljenja na kojoj bih mogao pouzdano reći da opraštam svima. Bilo bi neiskreno od mene tvrditi suprotno. Ovisno o jačini boli koja mi je nanesena, možda ću moći mentalno oprostiti, ali ta će osoba zauvijek biti odsutna iz mog života. Svjesno sam odlučio distancirati se od negativne energije i oprostio sam brojnim pojedincima u prošlosti. Međutim, odlučio sam zadržati distancu od njihovih života jer je suprotno mojoj prirodi. Moje srž se buni protiv toga. Važno je napomenuti da moja odluka da se držim podalje ne proizlazi iz mržnje ili želje za zlom prema tim osobama. Jednostavno se ne mogu natjerati na to. Nanijeli su mi bol, ali osveta mi ne bi učinila ništa boljim. Uključivanje u krug negativnosti samo donosi zadovoljstvo poticatelju, a ostavlja obje strane prekrivene blatom – kako kaže narodna poslovica.

Ceca je istaknula važnost usađivanja osjećaja dostojanstva u svoju djecu, učeći ih da tu vrijednost drže iu trenucima trijumfa iu trenucima razočaranja. Naglasila je da u igri života ne treba postati pretjerano arogantan kada je uspješan niti dopustiti da poraz umanji njihovu vlastitu vrijednost. Ovaj savjet je, prema Cecinim riječima, istinit i ima dubok odjek.
Tijekom svoje 35-godišnje karijere podnijela je brojne žrtve, no iz njezine perspektive činilo se da sve napreduje besprijekorno, slično životu ispunjenom obiljem i prosperitetom.
Moja je karijera od mene zahtijevala mnogo – emocionalno, fizički i kroz golem trud, znoj i odricanje. I nisam bio sam u ovome. Svi oni koji su postigli veliki uspjeh u karijeri morali su se odreći određenih užitaka i žrtvovati se. Zaista sam zahvalan što sam rođen u provinciji i što sam se mogao povezati sa stvarnim ljudima koji cijene moju glazbu i dali su mi prave pjesme. Osjećam se kao da je moja karijera blagoslovljena, s prilikama koje teku bez napora i upoznavanjem nevjerojatnih pojedinaca koji su prepoznali moj talent, kvalitetu i osjetljivost. Čvrsto vjerujem da je sve ovo dio Božjeg plana za mene.

Što se tiče želja za 2024.

(smijeh) Popis je prilično opširan! Nalazim se u nedoumici, nisam siguran odakle da počnem. Trebam li svojim poslovnim stvarima, osobnim stvarima ili obiteljskim obavezama dati prednost? I povrh svega, moram donijeti odluku o odlasku na godišnji odmor…iako, iskreno, to će možda morati biti stavljeno na čekanje jer se moram usredotočiti na stvaranje albuma! (smijeh) Pa, izgleda da sam se predomislio u vezi tog odmora! – šaljivo je s nama podijelila Ceca.

Na sličan način nastavila je s istim ponašanjem kad su je ispitivali o njezinim osobnim željama.

Pjevačica je izrazila želju da Anastasija i Nemanja zasnuju obitelj, završe album i organiziraju koncert na Ušću. Dodatno, spomenuli su želju za desetodnevnim odmorom, iako su u šali priznali da će vjerojatno završiti u toplicama okruženi umirovljenicima. Pjevačica se nasmijala i komentirala ugodnost toplica, nagovještavajući potencijalni pomak prema karijeri usmjerenoj na toplice.

Oglasi - Advertisement