Trojici osumnjičenih određen je istražni zatvor u Sutki za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žezovskog, gdje će prvo biti zadržani 48 sati prije nego što će zločinci biti privedeni. Nakon podnošenja pritužbe biće određene nove mjere pritvora.

Prije nego što su stigli u zatvor, dobili su poruku od Gorana Andonova-Giosetta. Kako prenosi Faktor.mk, Goran Andonov-Ćoseto im je rekao: “Ako vas dovedu ovamo, dobićete najbolju moguću kaznu!”

On služi zatvorsku kaznu zbog incidenta 27. aprila. Goran Angelov je osuđen na 12 godina zatvora pod optužbom za “terorizam” zbog svoje uloge u parlamentarnom incidentu u aprilu 2017. godine. Angelov ima običaj da šalje poruke putem Fejsbuka iza rešetaka, a prethodni izveštaji sugerisali su da je to radio preko posrednika. On je u ranijoj poruci pozvao na rušenje vlade koju vodi Zoran Zaev.

Podsjetimo, djevojka je nestala 27. novembra, a ispostavilo se da je istog dana ubijena. Interpol je raspisao potjernicu za njom, ali su nažalost rezultati bili tragični. Pet osoba osumnjičeno je za umiješanost u Vanjinu otmicu i ubistvo.

Velibor Manev bio je jedan od trojice uhapšenih zbog ubistva devojčice Vanje Đorđevske (14 godina). On je bio prvi osumnjičeni koji je priveden sudu, a na pitanje portala “Skoplje 1” i prolaznika “da li je ubio Vanju” on je to negirao. Na pitanje o krivici i priznanju, šutio je. To je bio jedini osumnjičeni uveden u zgradu sa parkinga zgrade suda.

Manev je bio prijatelj Lupče Paleski-Palče, koji je takođe bio jedan od osumnjičenih. On je navodno dao informacije o planiranju i izvršenju otmice i kasnijih ubistava Vanje i Panče Ržezovskog. Osumnjičeni su i Bore Videvski i Vlatko Kekišev, kao i otac devojčice.

Oglasi - Advertisement