Trojici osumnjičenih određen je istražni zatvor u Sutki za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žezovskog, gdje će prvo biti zadržani 48 sati prije nego što će zločinci biti privedeni. Nakon podnošenja pritužbe biće određene nove mjere pritvora.

Prije nego što su ubice stigle u zatvor, primile su poruku od zatvorenika Gorana Andonova-Giosetta. Kako prenosi Faktor.mk, Goran Andonov Ćoseto im je rekao: „Ako vas direktno dovedu, dobit ćete najbolju kaznu!“ Ali ono što je još šokantnije je da je Andonov na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa Ljupčom Paleski-Palč, glavni osumnjičeni za Vanjino ubistvo.

Makedonski mediji javili su da je on u bekstvu i da je, kako se saznaje, otputovao prvo u Beograd, a zatim u Bugarsku.

Ko je još osumnjičen da je počinio ovaj strašni zločin?
Velibor Manev bio je jedan od trojice uhapšenih zbog ubistva devojčice Vanje Đorđevske (14 godina). On je bio prvi osumnjičeni koji je priveden sudu, a na pitanje portala “Skoplje 1” i prolaznika “da li je ubio Vanju” on je to negirao. Na pitanje o krivici i priznanju, šutio je. To je bio jedini osumnjičeni uveden u zgradu sa parkinga zgrade suda.

Manev je bio prijatelj Lupče Paleski-Palče, koji je takođe bio jedan od osumnjičenih. On je navodno dao informacije o planiranju i izvršenju otmice i kasnijih ubistava Vanje i Panče Ržezovskog. Osumnjičeni su i Bore Videvski i Vlatko Kekišev, kao i otac devojčice.

Oglasi - Advertisement