Dino Melin, pjevač iz Sarajeva, svojim je nedavnim koncertima digao Beograd na noge i uzdrmao arenu, a njegov nastup nije prošao bez negativnih kritika. Pevačica se oglasila u Beogradu posle četiri koncerta u prepunim arenama i sa samo dve reči izazvala izliv komentara na društvenim mrežama.

Dino Merlin rođen je Edin Dervišhalidović 12. septembra 1962. godine u Sarajevu. Rođen je u običnoj porodici, otac ih je napustio, a odrastao je uz majku. Zbog finansijskih poteškoća, rano je počeo da radi u fabrikama, a muzika mu je oduvek bila strast, a posebno gitara. O svom privatnom životu rijetko priča. U jednom trenutku je, međutim, otvorio svoje teško djetinjstvo i priznao da je oprostio ocu što ga je napustio, ali to ne znači da je zaboravio.

“Moj otac je bio stolar, a majka je bila bula, odnosno muslimanska vjerska službenica. Moje djetinjstvo je bilo teško: otac je napustio porodicu kada sam imao sedam, a moja sestra Amina pet godina. .Mama je pokušavala da nam pruži sve što je mogla ,tako da nam ipak nije falilo.Imao sam bicikl,polovne skije i jabuku pre spavanja svako veče,što je zapravo bilo puno.Mnogo ljudi nije ni to imalo tih dana Nijedna”, rekao je Merlin.

Vječno je zahvalan svojoj majci, koju sada smatra najdragocjenijim dijelom svog života, s obzirom da je odrastao bez kompletne porodice. Dino se u pesmi “Sredin” priseća da se njegova majka nije obradovala kada je saznala da njen sin želi da se bavi muzikom. Umjesto toga, maštala je o tome da njen sin postane inženjer.

“Kada sam počinjao posao, nisam imao blagoslov porodice. Moja majka nikada nije bila zadovoljna mojim izborom, uvijek je mislila da treba da budem inženjer ili dobar građanin koji nosi kravatu i radi od sedam do tri. Ali moja “mama je bila moja mama, pa mi je kupila novu gitaru, misleći da će moja gitara izdržati jedno ljeto i da će uskoro biti gotova, a ja sam se jako vezao za nju i svirao je sve više i više. “, otkrio je Dino.

Zanimljiva je i anegdota o ponašanju majke u predratno jugoslovensko vrijeme. Dino je otkrio da njegova majka nije bila uzbuđena kada su Goran Bregović i Zdravko Kolić stigli u njihov dom na Bajram.

„Rado se sećam te anegdote, koja mi tada nije bila ni draga ni kao anegdota. Mada sam u potpunosti razumeo svoju majku. Trudila se da bude i otac i majka meni i sestri, upućujući nas Na pravi put ., Umjetnici su uvijek bitni za trenčkot koji živi od danas do sutra, a ona želi da oboje imamo siguran, respektabilan posao.Kao što svaki roditelj želi svom djetetu Isto.Kada sam ponosno predstavila naše goste Čolu i Bregu, samo je kratko prokomentarisala: “Šejtani (đavoli), kao i vi”, rekao je Dino, koji je Čolin i dalje dobar prijatelj i gostuje na koncertu u Beogradu.

Oglasi - Advertisement