Ubojstvo 14-godišnje Vanje Đorčevske možda je motivirano novčanom dobiti. Još mučniji aspekt slučaja je to što je njezin otac upleten u zločin.

Glavni tužitelj skopskog javnog tužiteljstva Gavril Bubevski izjavio je da će tijekom postupka sve informacije biti temeljito ispitane. Napomenuo je da je Vanjina majka prodala stan, a novac od te prodaje navodno je bio motiv za iznudu. Bubevski je govorio i o tijeku istrage tragičnih ubojstava Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Prema riječima Bubevskog, djevojka je uhvaćena dok je pokušavala ući u zgradu.

Prema Oliveru Spasovskom, ministru unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije, otac 14-godišnje djevojčice koja je oteta i ubijena navodno je počiniteljima otkrio informacije o vremenu i načinu napuštanja svoje kćeri iz kuće. Navodno je to učinjeno kako bi se organiziranoj skupini od pet osoba omogućilo iznuđivanje novca od majke djevojčice.

Vjeruje se da je Vanja otet u “sitroenu”, istom tipu vozila u kojem je posljednji put viđen nestali i potom ubijeni Žežovski. Prevladava teorija da je Žežovski dugovao novac Ljupčetu Palevskom, organizatoru otmice.

Ministar Spasovski je izjavio da je maloljetnik otet iz ulaza stambene zgrade, dok se nalazio u vozilu. Prema iskazima osumnjičenih, otac je otmičaru dao podatke o datumu i vremenu kada će djevojčica izaći iz kuće, te kada će biti bez društva.
Osoba koja je navodno odgovorna za planiranje ubojstva, a koja je identificirana kao Ljupče P, koju je ministrica opisala kao monstruoznu osobu, ujedno je i osoba koja je u nju ispalila smrtonosni hitac.

Na temelju dosadašnjih dokaza, čini se da je osoba odgovorna za ubojstvo mlade djevojke 27. studenog bila glavni planer i izvršitelj zločina. Događaj se dogodio oko 10 sati navečer, a osumnjičenik je pokazao strah od potencijalnih dokaza koji bi mogli biti otkriveni u istrazi koja je u tijeku. Ministar Spasovski obećava da će i on i institucija poduzeti sve potrebne mjere da se počinitelj privede pravdi čim kroči na našu zemlju.

Prema njegovom izvješću, bili su u potjeri za tragom vođi koji je najprije pobjegao u Beograd prije nego što je nastavio prema Bugarskoj.

Za njim će biti raspisana tjeralica na međunarodnoj razini.

Prema objašnjenju Bubevskog, privedene osobe otkrile su da je grupa s organiziranim namjerama donijela odluku da djevojku usmrti. Nakon toga su od djevojčine majke tražili otkupninu.

Točan trenutak ubojstva znat će se tek kada se dobiju nalazi obdukcije.

Oglasi - Advertisement