Prema riječima ministra unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije, otkriveno je da je Vanja Gorčevska (Đorčevska) oteta uz sudjelovanje njezina oca.

Oliver Spasovski na konferenciji za novinare razotkrio je zavrzlame oko tragične pogibije djevojčice.

Povodom tragične sudbine Vanje Gorčevske oglasio se i ministar unutarnjih poslova Spasovski otkrivši da je osim što je izgubila život, ona i sahranjena u blizini Skoplja. Ministar je nadalje otkrio da je MUP uspješno uhitio odgovorne za ubojstvo Vanje i Pančeta Žežovskog.

Prema riječima Spasovskog, u vezi s ta dva slučaja osumnjičeno je pet osoba. Od ovih osumnjičenih, trojica su trenutno u pritvoru, jedan se nalazi izvan zemlje, a peta osoba, koji je inače otac maloljetnice, je privedena i ispitana. Tužiteljstvo će odrediti koje će mjere biti poduzete. Motiv ovih radnji je koristoljublje, jer je jedna od osoba, u suradnji s članom obitelji, organizirala počinjenje kaznenog djela s namjerom iznude novca od majke. Konačni cilj bio je da sve uključene strane ostvare financijsku korist u budućnosti.

Prema Skopje1.mk, ministar Spasovski je izvijestio da je pet osoba osumnjičeno. Od ovih osumnjičenika, trojici je već određen pritvor, dok je jedan trenutno u inozemstvu. Također, uhićen je i Aleksandrov otac, koji se povezuje s tragičnom smrću maloljetnice, te je trenutno na ispitivanju.

Prijateljskog podsjećanja radi, ranije je spomenuto da njezin otac ima položaj u agenciji za provođenje zakona.

Uz to, Pančeta Žežovskog dočekala je smrt, a Vanju su nasilno odveli u njegov automobil.
Skupina ne samo da je ukrala vozilo frizera Pančeta Žežovskog, nego su ga tragično i život oduzeli. Nadalje, Vanju je otela ista skupina.

Vozilo osumnjičenika, koje je nerazjašnjene veze, oduzeto je zbog umiješanosti u kazneno djelo te je potom zapaljeno. Upravo tim vozilom maloljetnik je odvezen od ulaza u kuću. Prema iskazima osumnjičenih, otac je obavijestio organizatora da je maloljetnik prije ovog incidenta, kako je naveo Spasovski, sam napustio kuću.

Bježeći s mjesta događaja, Ljupčo Palevski-Palco, primarni koordinator, pobjegao je.

Zbog situacije koja je izmicala kontroli, njezina je smrt postala neizbježna.

Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, tri osobe koje su u pitanju, priznale su da su sudjelovale u otmici i ubojstvu Vanje Gorčevske i Pančeta Žežovskog. Navodno je motiv ovih gnusnih zločina bio dug Ljupčetu Paleskom od 500 eura.

Gavril Bubevski, čelnik skopskog tužiteljstva, otkrio je da su suočeni s optužbama za tri različita kaznena djela, od kojih je jedno ubojstvo. Tijekom sudskog postupka iznijeli su detalje o konkretnim datumima Vanjine i Pančeve smrti.

Prema Bubevskom, osobe koje su odgovorne za početni i kasniji zločin su identične. Kao rezultat toga, oni su podvrgnuti najstrožoj kriminalističkoj klasifikaciji, a potom i najstrožoj kazni.

Prema prvim iskazima, tvrdili su da je razlog Vanjine smrti to što im je “situacija izmakla kontroli.

– To je verzija koju oni iznose – ustvrdio je Bubevski.

Prema njegovom iskazu, prepričali su detalje njezina zarobljavanja, vezivanja i potom stavljanja u vreću za spavanje prije nego što su je stavili u prtljažnik.

@dukymon

#viral #fypシ #forgoupage #foryou #fypシ゚viral #death #kids #balkan #viralvideo

♬ original sound – dukymon

Trenutno su u tijeku vještačenja prikupljenih bioloških uzoraka. Nakon što nalazi budu objavljeni, slijedi opsežna istraga popraćena dodatnim informacijama.

Bubevski je izjavio da će nakon toga biti tražena najoštrija akcija koja se može zamisliti.

Vanju je ubio Ljupčo Palevski, glavni orkestar.

Prema preliminarnim izvješćima Ministarstva unutarnjih poslova, Ljupčo Palevski-Palčo, osoba odgovorna za organiziranje dviju otmica, također se vjeruje da je počinitelj iza ubojstva Vanje Gorčevske. Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski ovog je bjegunca označio kao monstruoznu figuru.

Palčo je, prema njegovom iskazu, iz Makedonije otišao u pratnji odvjetnika i otputovao u Beograd, a zatim u Bugarsku. Finiji detalji njegovog putovanja još su pod istragom. Njegov odlazak iz zemlje dogodio se 30. studenog.

Spasovski je najavio ulazak u trag osobi koja je 27. studenoga oko 10 sati vatrenim oružjem orkestrirala i izvršila ubojstvo maloljetnice. Strahujući od eventualnog otkrivanja inkriminirajućih dokaza od strane policije, ova osoba je pobjegla iz zemlje.

Spasovski je novinaru pojasnio da nije bilo nikakvih prethodnih saznanja o statusu osumnjičenika, stoga je isključena mogućnost da ga je netko dojavio.

Nakon što istraga bude pokrenuta, Gavril Bubevski, glavni skopski tužitelj, planira za Palčom raspisati međunarodnu tjeralicu.

Bubevski je istaknuo hitnost traženja odgovornosti počinitelja za svoja djela, navodeći da ne treba oklijevati u njihovom privođenju pravdi.

U međuvremenu je istupio odvjetnik koji ga je prevezao u Beograd.

Palč se suočio s više prekršajnih postupaka.

U zasebnom tekstu stoji sadržaj koji je dijelio na društvenim mrežama tijekom potrage za Vanjom.

Naime, našao se u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu zbog međunarodne tjeralice koju je raspisala Hrvatska, a istovremeno je vodio vlastiti podcast.

Očekuje se da će Ministarstvo unutarnjih poslova uskoro objaviti izvješće, a nakon toga će Tužiteljstvo pokrenuti istragu. Kada primimo više informacija, moći ćemo dati dodatne pojedinosti. Istraga je trenutno u tijeku. Osumnjičenici su pobjesnili kada su shvatili da je nestanak djevojke izazvao zabrinutost i da je policija upozorena, što ih je natjeralo da poduzmu drastičan korak da joj okončaju život. Motiv ovog tragičnog čina ostaje nejasan, jer imamo samo njihove izjave. Ključno je da cijelu priču provjerimo uz minucioznu pažnju prema detaljima, rekao je Bubevski.

Prema njegovom iskazu, djevojka je uhvaćena na ulazu u svoju zgradu.

Bubevski je ustvrdio kako nema sumnje da je otac, koji je sudjelovao u vođenju djevojčinih solo izlazaka, počinio težak prekršaj. Osim toga, imao je kontakt s odbjeglim članom skupine.
Očeva izjava vlastima može se pronaći u posebnom novinskom članku.

„Kolektiv prijestupnika koji su bili upoznati s kućanstvom.
Ministar je, odgovarajući na upite novinara, pojasnio da jučer nije održana konferencija za novinare na tu temu. Po ministrovim riječima, razlog tome bila je nužnost da se prije obraćanja javnosti temeljito ispitaju, utvrde i zaključe svi aspekti kaznenog djela.

Prema njegovim riječima, postojao je značajan broj osoblja za provođenje zakona koji je igrao ulogu u ovoj konkretnoj istrazi.

Spasovski je pojasnio da je u ovom incidentu sudjelovala dobro organizirana skupina kriminalaca koji su bili upoznati s obitelji i iznudama tražili novčanu korist. Izrazio je zahvalnost medijima na preciznom izvještavanju i građanima koji su iskreno željeli pomoći u istrazi. Posebno priznanje odano je policijskim upravama Skoplje i Veles za brzo rješavanje ovog gnusnog zločina, kao i zajedničkim naporima tužiteljskog tima u provođenju niza mjera koje su doprinijele otkrivanju istine. Spasovski je istaknuo kako temeljni motiv ovog slučaja nije ukorijenjen u međunacionalnoj netoleranciji.

Stan je prodala Majka.
Ubojstvo Vanje Gorčevske vođeno je željom za novčanom dobiti. Ono što pridonosi tragičnosti situacije je činjenica da je njezin vlastiti otac bio upleten u zločin.

Gavril Bubevski je, govoreći o ubojstvima Vanje Gorčevske i Pančeta Žežovskog, naveo da postoje informacije koje upućuju na to da je Vanjina majka prodala stan te da bi novac od prodaje mogao biti motiv za iznudu. No, svi će se ti detalji temeljito ispitati tijekom postupka.

Uhićenje Velibora Maneva, jednog od osumnjičenika, snimljeno je videom i podijeljeno na raznim platformama društvenih medija.

Oglasi - Advertisement