Kako javlja “Skoplje1”, Aleksandar Gorčevski, otac Vanje Gorčevske, tragično otete i ubijene četrnaestogodišnjakinje, izveden je pred Kazneni sud.

Video pogledajte na linku ispod

https://www.facebook.com/watch/?v=1051198372691846

Oca tužiteljstvo sumnjiči da je umiješan u ubojstvo svoje kćeri. Kako bi se spriječio eventualni bijeg ili ometanje istrage, tužitelj je od suca zatražio da mu se odredi privremeni pritvor do najduže 48 sati. Nakon jednog dana otac je priveden u policijsku postaju i tužiteljstvo na ispitivanje. Jutros su iz Tužiteljstva i Ministarstva unutarnjih poslova priopćili da on negira bilo kakvu umiješanost, iako posjeduju dokaze koji su u suprotnosti s njegovom tvrdnjom.

Otac smatra da je otkrio detalje o tome gdje se Vanja nalazi i koliko će biti bez pratnje, s namjerom da je otme i potom od njezine majke iznudi novac. No, prema riječima ministra Olivera Spasovskog, situacija je izmakla kontroli, pa je organizator i glavni osumnjičenik Ljupčo Palevski-Palčo vatrenim oružjem ubio Vanju.

Otac Aleksandar je, prije nego što je osumnjičen, samoinicijativno prijavio nestanak Vanje i aktivno se uključio u potragu. Uz majku Zoricu, javno je apelirao za pomoć u pronalaženju Vanje. On je prvi obavijestio nadležne o njenom nestanku nakon što mu je u ponedjeljak otprilike 12 sati nakon nestanka stigla poruka iz “Skoplja1”.

Oglasi - Advertisement