Javnost je uznemirila kada je u javnost izašla snimka na kojoj se vidi kako dječak na Bjelašnici maltretira psa tako što mu u usta nasilno stavlja opasni duhanski proizvod snus, a sve to snima druga osoba. Ovaj incident izazvao je zabrinutost mnogih građana.

Na snimku je snimak mladića koji stanuje u stanu na Bjelašnici kako na silu ubacuje snus psu u usta. Videozapis završava slikom koja prikazuje regurgitaciju psa. Tijekom ovog uznemirujućeg čina, dječaci se zabavljaju u maltretiranju ovog bespomoćnog stvorenja.

Iz Udruge za zaštitu životinja “Panter” nedavno su otkrili kako posjeduju opširne informacije o ovom konkretnom slučaju, a otkrivaju upletenost 12-godišnjaka.

Prikupljeni su svi detalji o maltretiranju psa na Bjelašnici. Radi se o maloljetnim osobama mlađim od 12 godina, a značajan je propust u vezi s osobom koja je djeci prodavala snus, kao i okolnostima pod kojima su bez nadzora ulazili u stan. Međutim, zbog činjenice da su uključene osobe maloljetne osobe, odlučili smo ne otkriti ove informacije.

Roditelji su osigurali da se djeca suoče s odgovarajućim posljedicama za svoje postupke jer su se nastavila nedolično ponašati.

Iz Udruge su izrazili uvjerenje da se incident neće ponoviti, ističući svoju ljubav prema životinjama i zbunjenost kako je do toga došlo.

Svoj komentar na situaciju dao je i Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo.

Uk je izrazio oštar stav protiv evidentnog maltretiranja psa na Bjelašnici, ističući važnost pozivanja odgovornih pojedinaca na odgovornost za svoje postupke. Kako bi pravda bila zadovoljena, Uk je odmah kontaktirao Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, pozivajući ih da poduzmu odgovarajuće radnje u okviru svojih zakonskih ovlaštenja. Ubrzo je pokrenut očevid, a u suradnji s Policijskom upravom, krivci će se odgovarajuće kazniti.

U konkretnom slučaju obratili smo se MUP-u KS, koji su nas obavijestili da su pokrenuli istragu po ovom pitanju.

Oglasi - Advertisement