Novak Đoković, najbolje rangirani igrač svijeta, nedavno je otkrio svoju posebnu vezu s stablom u Melbourneu koje često posjećuje tijekom svog vremena na australskim turnirima.

Tijekom tiskovne konferencije nakon pobjede na Australian Openu, Đoković je iskoristio priliku da prodiskutira svoju jedinstvenu vezu s stablom iz Melbournea. Izrazio je da mu ovo posebno mjesto donosi osjećaj mira i podijelio je da posjećuje ovo mjesto već nevjerojatnih 15 godina.

Tijekom proteklih 15 godina Đoković je iskazivao svoju naklonost stablu, cijeneći svaki aspekt od korijena do debla i grana. On je potvrdio sposobnost stabla da mu pruži snagu i potporu.

Tijekom svakog turnira, novinari su bili očarani dosljednim vraćanjem igrača na stablo smješteno u srcu Botaničkog vrta u Melbourneu.

Tijekom proteklih 15 godina postojalo je specifično stablo s kojim sam njegovao jedinstvenu vezu. Botanički vrtovi, u cijelosti, zauzimaju posebno mjesto u mom srcu, jer vjerujem da su izvanredan dragulj za Melbourne, nudeći park i prirodna čuda u samom srcu grada. Posebno ovo stablo za mene ima posebnu vezu; Jednostavno ga obožavam. I time je naša veza učvršćena”, rekao je Đoković.

Igrom slučaja Đoković je izašao kao pobjednik u prvim okršajima u Australiji protiv Dine Prižmića i Alekseja Popyrina, iako je u svakom meču izgubio set. U nastavku trećeg kola suparnik će mu biti nitko drugi nego Argentinac Martin Etcheverry.

Oglasi - Advertisement