Uhapšeni D. M. osumnjičen je da je napisao skriptu koja automatski menja PFR brojeve fiskalnih računa kako bi povećala šanse da postane dobitnik stana u nagradnoj igri “Računi se i pobedi”, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije. Enterijer.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Tehničke uprave, Uprave za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, Specijalnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Poreskom upravom, uhapsili su D. M. (dvadeset i osam godina). ) zbog osnovane sumnje za krivično djelo pokušaj kompjuterske prevare.

Sumnjao je da je, kako bi povećao svoje šanse da postane dobitnik stana u nagradnoj igri “Otkrij račun i osvoji”, napravio skriptu koja će automatski mijenjati PFR brojeve finansijskih računa i vrijeme njihovog izdavanja, saopštilo je Ministarstvo. Interijer se najavljuje, a zatim automatski transfer ovih faktura šalje u aplikaciju nagradne igre.

“Zbog toga se sumnja da je D.M. pokušao da utiče na ishod elektronske obrade podataka unosom netačnih ili lažnih podataka. Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog otkriveni su dokazi o gore navedenom kriminalnom ponašanju”, navodi se u saopštenju.

Treba istaći da dobrom saradnjom i blagovremenim reagovanjem Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Sektora za tehničke poslove MUP-a i Opšte poreske uprave, normalnost ove nagradne igre nikada nije narušena. pitanje.

“Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden nadležnom tužilaštvu na krivično gonjenje”, navodi se u saopštenju.

Oglasi - Advertisement