Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća Vlatka Pokos bila je hvaljena pjevačica koja je uživala golemu popularnost. No, doživjela je tragičan preokret zbog kojeg se na kraju povukla iz javnosti. Nakon toga je odlučila napustiti zemlju i započeti novi život u Kanadi, gdje sada živi.

Svoj profesionalni put Vlatka Pokos isprva je započela kao članica benda Srebrna krila gdje je dužnost preuzela od Lidije Asanović. Kasnije se otisnula u solo karijeru i postala poznata po hitovima “Metak” i “Neću ništa”.

Iako je njezina karijera bila vrijedna pažnje, njezin buran i polarizirajući osobni život često ju je zasjenjivao. Puno se pisalo o njezinom odnosu s 28 godina starijim bivšim suprugom Josipom Radeljakom Dikanom. Kada je javno otkrila da je on pokušava financijski uništiti, to je izazvalo snažan emocionalni odgovor zajednice. Nadalje, Josip je protiv nje podigao tužbu, a kada je pričala o njihovoj kćeri, potegle su je emocije pa su joj potekle i suze.
Vlatka je u razgovoru otkrila da je tijekom boravka ovdje doživjela psihičko zlostavljanje. Nažalost, njezine osobne okolnosti i svi događaji u proteklih 11 godina također su bili faktor. To uključuje i njezin razvod koji se dogodio prije 11 godina.

U svom pisanom radu autorica iznosi svoje osobno iskustvo pristupanja ženidbenoj službi.

“Vlatka je u tom trenutku iskazala da je od voljene žene koja prima poruke i crvene ruže postala obični kotačić u stroju. Našla se u redovima onih koji pružaju uslugu, vraćajući se s mora u auto pun prtljage.
Knjiga otkriva da se autorica žestoko posvađala s bivšim suprugom tijekom večere kod Petra Graše, što je naposljetku dovelo do njihovog rastanka. Bila je tu i Ivana Banfić sa svojim tadašnjim suprugom, a autoru je zasmetalo to što je Ivana Josipu cijelu noć nešto šaputala na uho. Njezina ljubomora sljedeće je jutro rezultirala dramatičnim ispadom tijekom kojeg je Josip uzvratio nasiljem i udario je više puta.

Nakon duljeg prigovaranja zbog neuspješnog traženja posla, Vlatka je iznenada odlučila prodati stan i preseliti se u Kanadu. Tijekom napuštanja stana, susjeda se povjerila novinarima RTL-a da je Vlatka stalno tvrdila da je u siromaštvu, čak je išla toliko daleko da je sugerirala kako joj nakon prodaje stana neće ostati ništa.

Nakon nekog vremena Vlatka se odlučila vratiti u domovinu Hrvatsku. Tijekom ljeta zaposlila se u splitskom hotelu.
S aktivnim razumijevanjem brojnih jezika iz cijelog svijeta, Pokosa je i elokventna i komunikativna, te posjeduje visoko motivirano ponašanje. Osim toga, njezin ugodan izgled svakako nije nepoželjan. Njezin radni prostor nalazi se u holu hotela, gdje ima skroman i ležeran prostor – ne baš ured, već ugodan kutak – gdje pažljivo sluša zahtjeve gostiju. Zahtjevi se često odnose na koordinaciju događanja, od intimnih druženja do većih proslava tijekom boravka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Oglasi - Advertisement