Kako se Luiz, voljena majka djevojčice, bližila kraju svog života, djevojka je prepoznala hitnost da joj otkrije zapanjujuće informacije.

Dok je govorila, njezina kći ostala je bez riječi, u naletu emocija izletjela je iz bolničke sobe. Otkriće da se njezin biološki otac razlikuje od čovjeka koji ju je odgajao od treće godine ostavilo ju je zapanjenom.

Kada je imala 21 godinu, išla je kući s posla u Glasgowu kada ju je seksualno napao stranac. Ovaj napad rezultirao je njezinom trudnoćom s tobom. Njezine posljednje riječi prije ulaska u vječni san bile su: “Ispričavam se što ti nisam rekla ranije. Nisam znala kako. Uvijek sam osjećala grižnju savjesti što sam ovo tajila od tebe i nadam se da mi možeš oprostiti.
Louise se uspjela sabrati nakon početnog šoka i vratila se na majčinu stranu gdje je provela svoje posljednje trenutke sa svojim sestrama, Amber i Lucy. Majci je pružala utjehu nježno ju je milujući po glavi i umirivala riječima: “U redu je, mama”. Prema Mirroru, njezina je majka preminula nedugo nakon toga.

Cijela je istinitost bila poznata sestrama.

Louise je u sebi osjetila potpunu obamrlost. Pogledala je svoju sestru Amber, koja joj je kimnula s razumijevanjem. Louise je tada shvatila da nije jedina osoba koja je svjesna strašne istine. Njezina je majka izričito tražila da Louise te informacije zadrži za sebe.
Sljedeći dani za nju su bili užasno iskustvo. Budući da nisu bile u mogućnosti organizirati majčin sprovod, sestre su se pobrinule za to. Unatoč teškim okolnostima, bila im je neizmjerno zahvalna na pomoći.

Kada član obitelji pribjegne nasilju, to može uzrokovati nepopravljivu štetu odnosima unutar obitelji. Korištenje fizičke sile za uspostavljanje kontrole može dovesti do tjelesne i emocionalne ozljede te može uzrokovati dugotrajnu traumu za one koji su uključeni. Ključno je prepoznati da je nasilje unutar obitelji neprihvatljivo i potražiti stručnu pomoć u rješavanju temeljnih problema koji uzrokuju takvo ponašanje.

Odrastanje u mom kućanstvu nikad nije bilo mirno. Moj otac je bio poznat po tome što je fizički ozlijedio moju majku, i iako nikada nije digao ruku na nas, moje sestre i ja svjedočile smo njegovim nasilnim ispadima. U nekoliko navrata situacija je postala toliko nestabilna da smo morali pobjeći iz kuće i potražiti utočište kod prijatelja. Unatoč opasnosti, majka se uvijek vraćala mom ocu. Gledajući unatrag, ponekad se osjećam frustrirano što nije imala snage ostaviti ga. Uspomene su to koje joj ostaju i nakon smrti roditelja.

Za nju je maloprodajna terapija bila oblik emocionalnog oslobađanja.

Nakon smrti svoje majke, djevojčica nije znala kako se nositi sa situacijom. Boreći se s silnom boli koja je proizlazila iz raznih nesretnih događaja koji su se dogodili u kratkom vremenskom razdoblju, naposljetku je pronašla utjehu u jedinstvenoj metodi koja joj je pomogla u ublažavanju tjeskobe.

U roku od nekoliko mjeseci nagomilao sam dug od tisuću funti. Kupnja je bila jedini način da ublažim svoju bol, iako privremeno. Nakon što sam potražila pomoć i kod psihologa i kod psihoterapeuta, dijagnosticiran mi je bipolarni poremećaj, depresija, anksioznost i psihoza”, priznala je.

Mlada žena tvrdi da se, unatoč poteškoćama s kojima se suočavala, smatra sretnom što je primila nepokolebljivo ohrabrenje od svoje braće i sestara tijekom teških trenutaka. Trenutno prema svojoj majci gaji samo pozitivne emocije kao što su ljubav i razumijevanje.

Nakon što je sve razmotrila, došla je do zaključka da je njezina majka morala gajiti duboku ljubav prema njoj što ju je izdržala nositi u utrobi i odlučila je zadržati nakon rođenja. Njezine sestre i ona jako se trude održati blisku vezu i nevjerojatno su zaštitnički nastrojene jedna prema drugoj.

Oglasi - Advertisement