Na Badnjak prije dvije godine Dragan Todorović, 68-godišnji mještanin Kušiljeva kod Svilajnca, tragično je lovačkom puškom lišio života svoju partnericu Tatjanu Perić (61). Nakon ovog stravičnog čina, Todorović je u garaži nastavio sa nanošenjem teških samopovreda nožem. Hitna medicinska pomoć ukazana je u Ćupriji, nakon čega je Todorović prebačen u Klinički centar u Kragujevcu. Dok je Todorović vlastima priznao da je odgovoran za Tatjaninu smrt, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja morao je biti hospitaliziran pod nadzorom zatvorskih čuvara.

Rođak Slađan bio je taj koji je otkrio nepomično Tatjanino tijelo u spavaćoj sobi, dok su joj noge virile u hodnik kuće. Prizor je bio popraćen uznemirujućom količinom krvi. Dok joj je tijelo ležalo u spavaćoj sobi, noge je ispružila u hodnik. U tom sam se trenutku obratio Draganu i raspitao se o njegovim postupcima. Stajao je, držeći u rukama lovačku pušku, i odgovorio da će sada sam sebi presuditi. Došli su i prošli dani Badnjaka i Božića, ispričao je tada Slađan.
Prema pričanju susjeda, Tatjana je te kobne noći obavila uznemirujući telefonski poziv, pozivajući je da se javi nadležnima jer vjeruje da joj Dragan namjerava ugasiti život. Preplavljena emocijama, preklinjala je i jecala, ostavljajući me u stanju šoka. Ne gubeći ni trenutka, požurio sam obavijestiti Slađana, Draganovog rođaka o situaciji. Po dolasku policije utvrđeno je da Dragana nema u kući. Zabrinuti da je možda pobjegao, uputili su nas da se osiguramo u kući dok ga ne uhvate. Kasnije smo saznali da je pronađen u garaži. Znam samo da se Tatjana dva mjeseca prije rastala od Dragana. Bilo bi bolje da se nije vratila. Imala je profinjeno držanje i bila je dobrog srca. Osim toga, bila je i autorica. Ovu informaciju podijelio je susjed. Todorović je tijekom saslušanja priznao djelo, ali nije mogao objasniti svoje postupke. Također je otkriveno da je tragični događaj snimljen mobitelom. Todorović je uz Tatjanu mobitelom snimio svečane pripreme za Badnjak. Zajedno su skuhali ukusnu večeru, prepustili se pečenju praseta, podijelili smijeh i veselje. Todorovićeva naklonost prema Tatjani bila je očigledna jer ju je zagrlio i nježno joj poljubio ruku. Međutim, usred tog veselja bilo je nešto neobično. Od uobičajene rutine odstupili su uživajući u jelu uz rakiju, što je bilo iznenađujuće s obzirom na Todorovićevu apstinenciju od alkohola posljednja dva desetljeća. Ova apstinencija potaknuta je tragičnim događajem u kojem je Todorović pod utjecajem alkohola doživio prometnu nesreću sa smrtnim ishodom.
Neposredno nakon ubojstva povjerio se susjedu otkrivši da je “završio s Tatjanom i oduzeo joj život”. Todorović, poznat po svojoj posesivnosti, postao je sve nervozniji kada ga je Tatjana, koju je uveo u njegov život nakon smrti prve supruge Zorice prije dvije godine, odlučila ostaviti prije dva mjeseca. Očajnički pokušavajući održati vezu s njom, nemilosrdno ju je progonio, često putujući u Beograd i svakodnevno telefonirajući. Upornim nastojanjima, Todorović je na kraju uvjerio Tatjanu da se vrati u selo, iako ona, po svemu sudeći, nije bila voljna ostati tamo zauvijek, tvrdi susjed koji je gledao snimke na njegovom telefonu.

Oglasi - Advertisement