Selo Dobrljin kod Prijedora zadesila je nezamisliva tragedija kada su otkrivena beživotna tijela dviju žena i teško povrijeđenog muškarca, ali su ozljede muškarca bile smrtonosne.

Tijekom istrage utvrđeno je da se u tragičnom događaju radilo o dvostrukom ubojstvu i naknadnom samoubojstvu.

Prema preliminarnim saznanjima istrage, ATV je neformalno izvijestio kako je jedna obitelj koju čine majka te njezina kćer i sin donijela tragičnu odluku da zajednički okončaju život. U prilog tom zaključku govori i otkriće oproštajnog pisma tijekom istrage u kojem su detaljno opisali svoje namjere i okolnosti koje su ih nagnale na takav očajnički čin.

Odluka obitelji da preuzme stvari u svoje ruke proizlazi iz izazovne životne priče i tragičnog događaja koji se dogodio u svibnju, a koji je rezultirao gubitkom njihovog najmlađeg člana od leukemije. Prema ATV-u, obitelj nije mogla podnijeti težinu ovog razornog gubitka, što ih je navelo na mučan izbor. U pismu koje su navodno napisali, tvrdi se da je brat upotrijebio vatreno oružje kako bi okončao živote svoje majke i sestre prije nego što ga je okrenuo protiv sebe.

Policija se u Dobrljinu oglasila priopćenjem otkrivši pronalazak tijela preminulih Z.Z. Dodatno, Lj.K. i Ž.Z., koji su zadobili teške prostrijelne ozljede. Nažalost, Ž.Z. preminuo prilikom transporta u bolnicu.

Kako je priopćeno iz policije, istragom koju je provela tužiteljica Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor utvrđeno je da se radi o ubojstvu i samoubojstvu.

Ako se nađete u situaciji u kojoj vi ili netko koga poznajete razmišljate o samoubojstvu, na raspolaganju vam je slamka za spašavanje koja vam može pružiti hitnu pomoć. SOS telefon, dostupan na broj 0800/309-309, opcija 1, radi 24 sata dnevno i na njemu rade edukovani stručnjaci specijalizirani za prevenciju suicida, točnije liječnici cijenjene Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr. Laza Lazarević”. Za one kojima je potrebna hitna psihijatrijska pomoć, hitna psihijatrijska služba radi 24/7, nije potrebno zakazivanje termina, povijest bolesti ili plaćanje. Također, Centar za mentalno zdravlje prima pacijente bez najave od 9 do 18 sati. Zatreba li vam pomoć izvan radnog vremena, predani volonteri Centra “Srce” stoje vam na raspolaganju svakog dana od 14 do 23 sata. Možete ih dobiti na broj 0800-300-303 ili ih kontaktirati putem e-pošte na vanja@centarsrce.org. Alternativno, možete sudjelovati u chat sesiji na njihovoj web stranici, www.centarsrce.org. Suosjećajni volonteri su tu da pruže podršku i utjehu pojedincima koji doživljavaju usamljenost, nevolju, bol, tugu, beznađe ili neizvjesnost.

Oglasi - Advertisement