Gregor N. (36) iz Temerina uhićen je zbog sumnje da je na katolički Božić sjekirom ubio oca M. N. (76) u dvorištu svoje kuće! Mještani su tvrdili da ga je Gregor ubio jer je kuću htio prepisati na svog 40 godina mlađeg dečka.

Stravičan zločin dogodio se u utorak ujutro u dvorištu jedne obitelji u Ulici Radnoti Mikloša u Temelinu, za vrijeme katoličkog Božića koji je obitelj navodno slavila.

Kako se neslužbeno doznaje, prije ubojstva došlo je do svađe između oca i sina.

– Gregor se često svađao s ocem. Isto vrijedi i za utorak. Bio je agresivan, vikao je na M. N. i pokušavao ga smiriti. Odjednom mu se pomračio vid, ispružio je ruku i uzeo sjekiru, te sjekirom nekoliko puta udario oca u dvorištu. Scena je bila vrlo tragična. Krv je tekla posvuda, a on je samo stajao i nijemo gledao u očevo tijelo na zemlji. Komšije su čule jauke i pozvale Hitnu pomoć – opisao je za „Alo!“ porodičnu situaciju poznanik iz Temerina.

Liječnik hitne pomoći mogao je samo konstatirati smrt nesretnog starca.

Gregor N. uhićen je na mjestu događaja i optužen za teško ubojstvo za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina zatvora do doživotne robije.
preživio eksploziju

Poznanik je za beogradske medije rekao da je pokojni M.N. pukom srećom preživio stravičan napad prije više od 20 godina. Odnosno, služio je kao stražar u kabini novosadske rafinerije tijekom NATO bombardiranja Jugoslavije 1999. godine.

– Tijekom prvog bombardiranja tada potpuno uništene rafinerije bio je u stražarnici i od siline eksplozije on i cijela kuća odletjeli su najmanje pet metara u zrak. Srećom, prošao je samo s lakšim ozljedama – ispričao je mještanin medijima, dodavši da je on preživio bombaški napad, ali njegov sin nije.
Tijelo je odvezeno na obdukciju kako bi se utvrdilo kako je došlo do smrtonosnih ozljeda. Mještani su tvrdili da je preminula M.N. imala homoseksualnu vezu s mladićem iz Taimelinga.

– Do sukoba između Gregora i oca došlo je kada je sin otkrio da otac namjerava kuću prepisati na svog 40 godina mlađeg dečka. Mladić je također bio Taimelin, još nije imao trideset godina. Ceo Tamelin priča o tome, to više nije tajna – kaže meštanin za „Alo!” i dodaje jezive detalje:

– Nedavno je gradom kružio pornografski snimak na kojem se vidi kako mladić vrši oralni seks, navodno M.N. Nakon što je snimak postao viralan, mladić je zbog srama na neko vrijeme morao pobjeći iz Temerina. Jedan mještanin je rekao da cijeli Taemerin priča o tome.

Međutim, stanovnici vojvođanskog grada u kojem se masakr dogodio rekli su da je osumnjičeni Gregor smatran problematičnom osobom.

– Odnos oca i sina odavno je narušen, a iako je Deka godinama pokušavao da mu pomogne, u tome nije uspio. M.N. je inače ljubazan i pošten čovjek, jako važan za svoje godine. Odgojio je četvero djece – rekla je susjeda obitelji.

Oglasio se MUP i potvrdio navode o ubojstvu. Dodaju da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Novom Sadu.

Točne okolnosti tragedije se utvrđuju.

Oglasi - Advertisement