Zatvorenici u zatvoru Šutka u Makedoniji puni su bijesa zbog gnusnog nedjela koje su navodno počinili Ljupčo Palevski i njegovi suradnici, za koje se vjeruje da su odgovorni za divljačko ubojstvo 14-godišnjakinje Vanje Đorčevske.

Nakon zatvaranja u odvojene ćelije, osumnjičenici su bili izloženi verbalnom zlostavljanju i fizičkom napadu od strane svojih zatočenika, koji su nemilosrdno udarali po rešetkama u činu agresije. Od četvorke upletene u otmicu i brutalno ubojstvo Vanje Gorčevske, njih troje, koji se trenutno nalaze na Šutki, priznali su umiješanost i priznali krivnju za ovaj gnusni čin.

Kako ekskluzivno doznaje Portal MMS, oni su tijekom zatočeništva neprestano izražavali nevjericu i tjeskobu, uzastopno postavljajući pitanja: “Kako je moguće oduzeti život nedužnom djetetu?”, “Zašto se to dogodilo?”, “Što je to?” mogao nekoga natjerati da počini tako gnusan čin protiv djeteta?

Velibor Manev, iz grada Velesa, jezgrovito je odgovorio:

Prema MMS-u, Manev je izjavio da su mu potrebna sredstva za vjenčanje.
Odgovor je izazvao još snažniju reakciju svih uključenih strana – i pritvorenika, i zatvorenika, i osoblja.

Nakon što se otkrilo da je Manev upleten u Vanjinu smrt, otkrio je da je otac dvjema kćerima. Jedna od njegovih kćeri je u sretnom braku i čak ima unuka, dok je druga kćerka ostala neudata.

Velibor Manev i prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo dijele blisko prijateljstvo, što je vidljivo iz brojnih zajedničkih fotografija na raznim društvenim mrežama.

Prema izvorima MMS-a, o svemu je ispitan i Aleksandar Gorčevski, Vanjin otac. Ispitivači su izrazili nevjericu, pitajući ga: “Kako si mogao?!” No, po dolasku u Šutku, Aleksandar je odlučio šutjeti, prenosi MMS.
Nekoliko dana kasnije, pod budnim okom policije, Aleksandar, otac Vanje Gorčevske, zajedno s troje osumnjičenih za umiješanost pojavio se pred sudom. Bili su odjeveni u prepoznatljivu odjeću i primjetno obrijanih glava, što je privuklo pozornost javnosti.

Nadalje, uhićen je i vozač koji je upravljao vozilom u kojem se nalazio prvoosumnjičeni Ljupča Palevski Palča, za kojeg se sumnja da je odgovoran za smrt Vanje Gorčevske.
Izgradnja zgrade iz koje je oteta djevojka pripisuje se Palevskom.

Stojkovski je naveo da su lokalni mediji objavili da su Palevski i njegova građevinska tvrtka UNA ENTERPRISE aktivno sudjelovali u izgradnji zgrade u kojoj je Vanja stanovao. Dodatno, istraživanjem popisa imovine TV21 pokazalo se da je Palevski u istoj zgradi posjedovao prostor od 20 četvornih metara.

Oglasi - Advertisement