Nakon više od trideset godina od izlaska, Willis Gibson (13) iz Oklahome postao je prvi pojedinac koji je uspješno osvojio igricu Tetris.

Dizajneri igre koji stoje iza Tetrisa smatrali su da je postizanje pobjede u igri nedostižan podvig zbog njezine beskonačne prirode. Kako vrijeme odmiče, blokovi se nižu sve bržim tempom, u konačnici nadjačavajući igrača. Kako bi izašli kao pobjednici, igrači moraju nastojati postići takve astronomske rezultate da memorija igre postane preopterećena, ostavljajući računalo nesposobnim za držanje koraka.

Gibson je 21. prosinca prošle godine iskoristio jedinstvenu priliku za prijenos uživo povijesne utakmice u kojoj je sudjelovao.

Skoro 40 minuta mladi je adolescent pokazao nevjerojatnu energiju, igrajući uzbudljivim tempom. Tijekom trajanja igre, postigao je izvanredan podvig uspostavljanja novih globalnih mjerila u smislu ukupnih zarađenih bodova, osvojenih razina i izbrisanih linija. Kao dokaz njegovog neusporedivog postignuća, igra je završila zamrznutim zaslonom, simbolizirajući nezamislivi trijumf koji je postigao.

Brojčana vrijednost dodijeljena njegovom rezultatu je impresivnih 999.999.
– O moj Bože! Skoro ću izgubiti svijest! Senzacija mi je nestala iz ruku – čuje se Gibsonov glas u posljednjim trenucima snimke.

Prema Vinceu Klementeu, predsjedniku Svjetskog prvenstva u klasičnom tetrisu, tinejdžer je postigao izvanredan podvig koji se može opisati kao gotovo nemoguć.

Prema Klementeovim riječima, riječ je o revolucionarnom pothvatu koji nijedan čovjek do sada nije uspio. Općenito se vjerovalo da je to nemoguć zadatak do prije samo nekoliko godina.

U dobi od 11 godina, Gibson je krenuo na svoje putovanje igranja Tetrisa. Koristeći televiziju s katodnom cijevi, on posvećuje nevjerojatnih 20 sati tjedno ovoj uzbudljivoj aktivnosti, kako je izvijestio Times.

U čast svom pokojnom ocu Adamu, koji je preminuo prije samo mjesec dana, tinejdžer je posvetio svoju teško stečenu pobjedu.

Godine 1989. igra je debitirala.

Razina 29 rijetko se nadmašuje.

Godine 2021. Tetris je do sada pobijedila samo umjetna inteligencija.

Uz pomoć precizno izrađenog programa, konzola je mogla trenutačno obraditi i izvršiti nadolazeće blokove, u skladu s brzinom kojom su registrirani. Nije napravljena niti jedna pogreška, otkrivajući neviđene razine igranja zapanjenim promatračima.

Na razini 29, točki koju može postići samo nekolicina odabranih, a izdržati još manje, brzina se naglo umnožava. Kako brojač dosegne milijun, numeričke vrijednosti postupno se zamjenjuju abecednim znakovima. Nijanse blokova prolaze kroz transformaciju, pri čemu neki blokovi poprimaju ružičastu nijansu, dok drugi postaju toliko tamni da se jedva mogu uočiti.

Oglasi - Advertisement