U Beogradu je jučer služen ispraćaj i parastos za Žarka Lauševića, glumca koji je prošli tjedan preminuo u 63. godini života. Događaj je održan u znak sjećanja na njegovo kremiranje.

Brojni pojedinci, suradnici, poznanici i ljubitelji njegova umjetničkog doprinosa, okupili su se da se oproste od renomiranog lika našeg kazališta.
Kad je svanulo, pojedinci su se počeli okupljati ispred Jugoslavenskog dramskog pozorišta gdje je održana parastos u čast slavnog Žarka. U znak počasti iznimnom umjetniku govorili su brojni njegovi vršnjaci, a njihovi emotivni govori odjekivali su cijelom dvoranom.

Na komemoraciji je u prvom redu sjedila tužna obitelj koju su činili supruga Anita i njezina djeca Asja, Jana i Dušan te ostala rodbina. U dvoranu su ušli nečujno, shrvani tugom, a nakon dugotrajnog, višeminutnog pljeska napustili dvoranu. Obitelj se potom uputila prema Novom groblju.

Pogrebna povorka za kremiranje Žarka Lauševića, renomiranog kazališnog lika, postigla je zapanjujući odaziv. Mnoštvo pojedinaca čekalo je u redu da odaju počast.

Uglednici našeg kazališta na sprovod su stigli vidno izbezumljeni, držeći svaki po jednu ružu. Mnogi vjeruju da je to referenca na Žarkov lik iz “Oficira s ružom” kada su odali počast i posljednji pozdrav voljenom Šmekeru na njegovu putu vječnosti.

Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević , Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić i Dragan Bjelogrlić bili su među prvima koji su stigli na sahranu.

Komemoraciji i ispraćaju kremiranja nazočili su Ivica Dačić i Vuk Drašković. Zanimljivo, Drašković i glumac imaju jedinstven partnerski odnos, dok je spisateljica tijekom cijelog događaja ostala u kapelici.
Vesna Trivalić, zajedno sa Irfanom Mensurom i njegovom suprugom, stigla je teška srca. Trivalić nije mogla sakriti tugu zbog Lauševićeve smrti.

Jedan od najpotresnijih trenutaka koji je ostavio dubok utisak na sve prisutne je kada se Radmila Živković emotivno oprostila od Lauševića. Glumica nije mogla prikriti tugu, a njezini jecaji odjekivali su kapelom.

Gubitak voljenog prijatelja i cijenjenog glumca Žarka Lauševića ostavio je mnoge kolege shrvane i bore se da prikriju tugu.

Završni govor glumca Nebojše Dugalića bio je duboko emotivan, zbog čega se obitelj raspala pod teretom tuge.
Dodatne fotografije obitelji potražite u galeriji.

Obitelj je cijelo vrijeme ostala u kapelici, tijekom koje im je sat vremena izricana sućut. Po završetku ovog sata, povukli su se da nasamo oplakuju svoj gubitak.

Oglasi - Advertisement