Svojim nedavnim javnim istupima Savo Milošević, trener nogometaša BiH, nastoji doprijeti do što šire publike unutar zemlje.

Tvrdnje Save Miloševića da “svi partizanovci, pa i on, dosljedno podržavaju Željezničar i Hajduk” mogu Sarajlijama poslužiti kao skretanje pažnje s turobnih ishoda nogometne reprezentacije. Bosna i Hercegovina je doživjela ponižavajući poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a jedina preostala mogućnost za plasman u Njemačku je baraž u ožujku iduće godine.

Istupi Save Miloševića u javnosti izazvali su reakcije i iz Federacije BiH i iz entiteta Republika Srpska. Milošević, koji je porijeklom iz Bijeljine, bivši je nogometaš Partizana.
Tijekom nedavne rasprave Darko Đogo, teolog iz Srbije koji također služi kao svećenik Srpske pravoslavne crkve i profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči, iznio je svoje mišljenje o ulozi Save Miloševića kao izbornika Bosne i Hercegovine. .

Tijekom gostovanja u podcastu “Rubikon” Darko Đogo izrazio je divljenje Savi Miloševiću, sadašnjem vođi reprezentacije. “Ovo je moja reprezentacija”, izjavio je Đogo, “i mogu slobodno reći da sam vjerni navijač Partizana.” Dalje je izrazio svoju zahvalnost Miloševiću.
Predstavu zemlje koja je nastala činom odcjepljenja od vlastite zemlje ne može osigurati ni tisuću Sava Miloševića. Birokracija koja je uspostavljena razdvajanjem jedna je od tribina na kojima se zaklinje i pljuvanjem iskazuje nepoštovanje. Majka četnička, koja se ne može zakleti na vjernost mojoj reprezentaciji, kune se na lojalnost na drugom mjestu.

Savo Milošević trenutno je na meti medija i javnosti nakon poraza od Slovačke i Luksemburga u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bivši nogometaš i trener Partizana na posljednjoj je konferenciji za novinare najavio da je spreman podnijeti ostavku na mjesto trenera ako se to od njega zatraži.

Oglasi - Advertisement