Regiju je šokirala i ugodno iznenadila vijest da je Marija Šerifović uz pomoć surogat majke postala majka dječaka Maria.

U najvećoj povjerljivosti, pjevačica se pobrinula da u cijeli postupak budu uključeni samo njezini najbliži. Osim majke Verice, koja je od samog početka bila obaviještena o namjerama svoje kćeri, radosnu vijest među prvima je primio Marijin bliski krug prijatelja, među kojima je i Jovana Pajić koju poznaje dugi niz godina. Tijekom kratkog bijega u ožujku, u živopisnom gradu Dubaiju, ovi su prijatelji saznali za uzbudljive vijesti.
Po povratku iz Emirata Marija je promptno obaviještena da je odabrana surogat majka uspješno preživjela trudnoću, zbog čega je hitno otišla u Los Angeles. Njezina je svrha bila podržati surogat tijekom prvih dana njezine trudnoće, kao i konzultirati se s liječnikom i prikupiti najnovije informacije od stručnjaka u ovoj izazovnoj fazi procesa.

Neočekivanim razvojem događaja, Marija je u jednom od svojih vloga na YouTubeu u ožujku najavila da će se upustiti u uzbudljivu i zadivljujuću avanturu u El-Eju. Ovo putovanje ima veliku intrigu jer će označiti njezin prvi posjet Americi, točnije Los Angelesu, u trajanju od četiri dana.

Kako bi osigurao svoju prisutnost uz ženu koja je inicirala surogat trudnoću, pjevač je prethodnih mjeseci češće putovao u Ameriku. U sljedeći posjet u svibnju poveo je i Vericu. Upravo na tom putovanju starija Šerifović susrela se s “idealnom surogat” kojom su i ona i njezina kći bile prezadovoljne.
U procesu postajanja majkom ovom metodom, Marija je s odabranom ženom sklopila ugovor o povjerljivosti podataka. Zahtjevi koje je ova žena morala ispuniti bili su nevjerojatno zahtjevni, odražavajući složenost samog postupka.

Kao dio sporazuma potpisanog prije početka procesa surogat majčinstva, surogat majka je bila obvezna suzdržati se od upotrebe droga, alkohola ili cigareta. Osim toga, bilo joj je zabranjeno bojati kosu, posjećivati ​​saune i upuštati se u seksualne aktivnosti u razdoblju od tri tjedna nakon oplodnje. Još jedna odredba ugovora predviđala je da će Marija biti uključena u svaku fazu trudnoće, pomno prateći razvoj bebe.

Dok surogat majke primaju naknadu za svoje usluge, njihove primarne motivacije često su ukorijenjene u altruizmu i izvlače radost iz iskustva trudnoće. Posljedično, ugovor uključuje odredbu koja se bavi željama surogat majke za kontaktom nakon poroda, budući da mnoge od njih izražavaju želju za održavanjem povremene komunikacije putem čestitki za odmor ili fotografija djeteta čije su rođenje pomogle.
U procesu odabira Šerifovićeva surogata u Americi tražene su neke temeljne kvalitete. Odabrana kandidatkinja morala je biti mentalno i tjelesno zdrava, u dobi od 21 do 42 godine, po mogućnosti ispod 35 godina. Uz to, bilo je potrebno da surogat prije toga ima barem jedan uspješan porod, bez ikakvih komplikacija. Pravo da se postane surogat majka bilo je uvjetovano izostankom više od dva poroda carskim rezom, a bitan uvjet bio je da žena bude situirana.

S početnim iznosom od približno 50.000 USD, također postoji mogućnost za dvije dodatne naknade od po 10.000 USD. Nadalje, imaju mogućnost zatražiti namirnice kao što su odjeća i drugi dodaci za ispunjavanje osobnih potreba.
Skrećemo vam pažnju da je Marija svoj novi status majke objavila na svom Instagram profilu uz srdačan opis.

Dolazak ljubavi uljepšao je naše živote, dok sjajna zvijezda obasjava nebo. Mario, moj ljubljeni sin, ušao je u ovaj svijet. Neka te životno putovanje vodi svojim najčarobnijim stazama, dok te snagom moje ljubavi štitim od tuge i onih koji bi mogli prouzročiti zlo. Svima koji su nas obasuli ljubavlju, upućujem svoju zahvalnost od srca. Neka svaki osjećaj koji mu pošaljete bude miran i utješan. Moja ljubav obuhvaća svakoga od vas! S ljubavlju, M&M – poručila je pjevačica uz simpatičnu sliku bebe koja mirno spava.

Oglasi - Advertisement