Komercbanka trenutno nastoji zaposliti znatan broj od 20.000 pojedinaca koji će se pridružiti njihovoj radnoj snazi, s primamljivom ponudom do 3.000 eura za one koji budu odabrani.

Nakon što je prošao opsežno restrukturiranje i smanjenje broja zaposlenih, njemačka financijska sila trenutno je u procesu zapošljavanja značajnog broja novih zaposlenika.

Prema riječima direktora ljudskih resursa Komercbanke, kako prenose njemački mediji, kompaniji će do 2034. godine biti potrebno nešto manje od 20.000 dodatnih zaposlenika.
Pronalaženje odgovarajućeg broja zaposlenika na postojećem tržištu rada bit će prilično izazovno. Tijekom sljedećeg desetljeća, značajan dio radne snage naše banke, koju čine baby boomeri, otići će u mirovinu. Dodatno, prirodna fluktuacija će pridonijeti povećanju potreba za osobljem. Kako naše poslovanje ne bi bilo ugroženo, svake godine moramo zaposliti približno 2000 novih zaposlenika. Otprilike polovica tih zaposlenika bit će u Njemačkoj, dok će druga polovica biti raspoređena po raznim međunarodnim lokacijama kao što su Łódź, Prag, Sofija i Kuala Lumpur. Ovakav strateški pristup neophodan je kako bismo održali naš cilj od oko 36.000 stalnih radnih mjesta u cijeloj organizaciji, istaknuo je direktor ljudskih potencijala Komercbanke.

Trenutno su nam hitno potrebni radnici.

Nakon akvizicije Drezner banke usred financijske krize 2008., Komercbanka je kao prioritet postavila provedbu mjera štednje i smanjenje broja zaposlenih. Glavni izvršni direktor banke Manfred Knof otkrio je svoje planove za smanjenje globalne radne snage za 10.000 stalnih radnih mjesta po preuzimanju njegove dužnosti 2021. godine.

U posljednjem desetljeću i pol našu organizaciju obilježio je niz inicijativa usmjerenih na smanjenje naše radne snage. Nakon akvizicije Drezner banke 2008. godine, prošli smo kroz više krugova restrukturiranja. Međutim, sada krećemo novim putem. Naš fokus se pomaknuo prema aktivnom zapošljavanju velikog broja pojedinaca s tržišta rada, i to brzo. Ovu promjenu smjera istaknuo je redatelj.

Unatoč tome što je automobilski div, Volkswagen je sada prisiljen uvesti plan štednje prije Božića i nevoljko je odlučio smanjiti svoju radnu snagu.

Oglasi - Advertisement