Prema riječima meteorologa Marka Čubrila, danas će u Srbiji biti oblačno i kišovito vrijeme. Tijekom dana očekuju se i grmljavinska nevremena s pljuskovima. Nadalje, očekuje se pogoršanje vremena uz pojačane oborine, nagli pad temperature i jake udare vjetra.

Vremenska prognoza pokazuje da će snježna granica navečer biti na oko 800 metara nadmorske visine.

Prema riječima meteorologa Marka Čubrila, hladna fronta u petak će u krajeve donijeti kišu i pljuskove, ponajprije poslijepodne. Vjetar će skretati na vrlo jak i olujan sjeverni i sjeverozapadni, s udarima do 28 m/s u zoni hladne fronte. U nekim područjima u prednjem pojasu moguće su kratkotrajne obilne oborine. Oborine će u zapadnim krajevima oslabjeti i prestati prema kraju dana i u noći, dok će u središnjim i istočnim krajevima i dalje padati.

S daljnjim padom temperature očekuje se spuštanje snježne granice na oko 700-800 metara nadmorske visine. Dodatno, očekuje se jak vjetar sjeverozapadnog smjera.

Prvi dan vikenda obilježile su niske temperature i jak vjetar.

Nadolazeću subotu u središnjim, istočnim i jugoistočnim područjima regije očekuje nas olujan vjetar i hladno vrijeme. Dodatno, mjestimice će biti i pljuskova oborina. Područja iznad 700 metara nadmorske visine očekuju prvenstveno snježne oborine, dok u nižim krajevima snijeg može pasti i tijekom intenzivnijih oborinskih razdoblja.

U zapadnim i sjevernim krajevima bit će pretežno suho. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se od +2 do +8 Celzijevih stupnjeva.

Nedjelju je obilježilo ugodno i svježije vrijeme, obilje sunca i niske temperature.

Kako se približava nedjelja, vjetrovi će postupno jenjavati, a nebo će se razvedriti u cijeloj regiji. To će rezultirati prohladnim jutrom popraćenim slabim mrazom. Danju će prevladavati sunčano vrijeme, ali će vrijeme zbog umjerenog sjeverozapadnog vjetra ostati svježe. Najviša dnevna temperatura kretat će se od +5 do +10 stupnjeva Celzijevih.
Od 22. studenog nedavno je došlo do pogoršanja uvjeta.

Nakon prohladnog jutra koje je ponegdje moglo rezultirati slabim mrazom, prognoza za ponedjeljak predviđa suh i nešto topliji dan s najvišom dnevnom temperaturom od +9 do +16 Celzijevih stupnjeva.

Oko sredine nadolazećeg tjedna slijedi daljnje pogoršanje vremenskih prilika uz vlagu i pad temperature. Granica snježnih padalina nalazit će se na oko 800-850 metara nadmorske visine. Smjer vjetra bit će istočni i sjeveroistočni. Očekuje se da će se sljedeće srijede najviša zabilježena temperatura kretati između +4 i +9 Celzijevih stupnjeva.

Ima li šanse za snijeg u nizinama?

Tijekom druge polovice tjedna očekuje se postupna stabilizacija vremenskih prilika pri čemu je malo vjerojatno da će doći do kolebanja temperature. No, situacija oko 26. studenog ostaje nejasna i neizvjesna.

Marko Čubrilo je najavio da je europski model koji je trenutno u pogonu usporio predviđeno zahlađenje, a JMA i GFS predviđaju mogućnost snijega u nizinskim predjelima oko 27. studenog. Sljedećih nekoliko dana pažljivo ćemo pratiti smjer u kojem se prognoza kreće prema kraju mjeseca.

Oglasi - Advertisement