Prema posljednjoj prognozi RHMZ-a, jasno je da će maksimalna temperatura u siječnju biti 16 stupnjeva, a najhladniji dan bit će 13. siječnja na minus tri stupnja.

Na temelju detaljne mjesečne prognoze, Beograđani mogu očekivati ​​snježne padaline u dva različita vremenska okvira: od 8. do 12. siječnja te od 16. do 17. siječnja, uz predviđanje dodatnog padanja za 19. i 20. siječnja.

U Beogradu će najviša dnevna temperatura u siječnju doseći maksimum od 16 stupnjeva od početka mjeseca, a zatim u stalnom padu. Prema predviđanjima, 13. siječnja najniža dnevna temperatura spustit će se na -3 stupnja.

Za mjesec siječanj predviđa se da će minimalna temperatura zraka biti viša od prosjeka prethodnih godina za oko 1,5ºS. Naime, u okolici Beograda raspon očekivanih minimalnih temperatura zraka za siječanj kreće se između 0 i 7ºS.

Očekivane vremenske prilike za siječanj pokazuju da će maksimalne temperature zraka premašiti višegodišnje prosjeke za oko 1,5º C. Prema priopćenju RHMZ-a, očekivane padavine u Beogradu i susjednim područjima tijekom siječnja procjenjuju se na oko 55 mm.

Oglasi - Advertisement