Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za sutra je u većem dijelu zemlje promjenjiva oblačnost i sunčani intervali. No, u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim krajevima bit će ponegdje uz trajnu naoblaku i kišu, ograničenu na jutro i prije podne.

Očekujte slab do umjeren vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Najniža temperatura kretat će se od nula do pet, a najviša od 10 do 14 stupnjeva Celzijevih.
U Beogradu će sutra biti promjenjivo oblačno i sunčano vrijeme, uz umjereno oblačno vrijeme uz mjestimična sunčana vremena. Vjetar će biti slab do umjeren, jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura bit će od tri do pet Celzijevih stupnjeva, a danju postupno maksimalna oko 13 Celzijevih stupnjeva.

U Srbiji će do nedjelje biti natprosječne temperature uz promjenljivu oblačnost i česte kiše. Snijeg se očekuje isključivo u povišenim planinskim predjelima. Kako se približavamo početku sljedećeg tjedna, vrijeme će prijeći u kombinaciju oblačnog neba i niskih temperatura, donoseći sa sobom mogućnost snijega.

Vremenska prognoza za Beograd u tom razdoblju ukazuje na usporedive uvjete.

Vremenska prognoza za siječanj je sljedeća.

Prema posljednjoj prognozi RHMZ-a, danas će biti najveća temperatura u siječnju od 16 stupnjeva, dok će najhladniji dan s temperaturom od minus tri stupnja biti 13. siječnja.
Prema proširenoj mjesečnoj prognozi, snijeg će u Beogradu padati od 8. do 12. siječnja, a potom će se ponoviti 16. i 17. siječnja, te 19. i 20. siječnja. Početkom siječnja u Beogradu će biti najviša temperatura od 16 stupnjeva, nakon čega će uslijediti pad dnevnih temperatura. 13. siječnja najniža dnevna temperatura pasti će do -3 stupnja.

Prema prognozi RHMZ-a, grad Novi Sad početkom mjeseca može očekivati ​​najvišu temperaturu od 12 stupnjeva Celzijusa, a najhladniji dan je 13. siječnja s hladnih minus pet stupnjeva Celzijusa. Sezonska prognoza RHMZ-a predviđa da će siječanj 2024. godine donijeti blaže uvjete i pojačanu količinu oborina. Osim toga, u trećem tjednu siječnja očekuju se blagi do umjereni mrazovi tijekom jutarnjih sati.

U siječnju se predviđa da će srednja minimalna temperatura zraka biti viša od višegodišnjeg prosjeka, s okvirnim porastom od 1,5ºS. Konkretno u Beogradu i bližoj okolici, očekuje se da će prosječna minimalna temperatura zraka za siječanj biti od 0 do 7ºS.

Tijekom mjeseca siječnja očekuje se da će srednja maksimalna temperatura zraka biti iznad višegodišnjeg prosjeka, uz porast od približno 1,5ºS. Konkretno u Beogradu i susjednim regijama predviđa se da će prosječna maksimalna temperatura zraka za siječanj biti oko 6,4ºS.

Prema podacima RHMZ-a, očekivana količina padavina za mjesec siječanj u Srbiji će premašiti višegodišnji prosjek u većem dijelu zemlje. Naime, porast će biti od 5 mm do 10 mm iznad prosjeka u većini područja, dok će jugozapadna Srbija i Timočka krajina imati veći raspon od 10 mm do 20 mm iznad prosjeka. U okolici Beograda predviđa se ukupna količina padalina za siječanj od oko 55 mm.

Ove zime Ristić je doživio pojavu tri ledena vala.

Meteorolog Ivan Ristić u nedavnoj je najavi otkrio kako nam nadolazeća zima donosi tri ledena vala za iščekivanje.

Nakon božićne sezone krenut će prvi val zime, vraćajući temperature na tipične siječanjske vrijednosti. Moguće je i niže temperature uz dolazak snijega. Prvi tjedan siječnja pokazat će znakove proljeća, dok će sljedeća dva tjedna zadržati zimsko ozračje. Tijekom siječnja temperature će ostati na ili ispod očekivanog raspona, s predviđenim porastom i privremenim odmakom od zime u zadnjem tjednu. No, zima će se vratiti sredinom veljače, označavajući dolazak drugog hladnog vala. Treći i posljednji val zime nastupit će u prvih deset dana ožujka.

Oglasi - Advertisement