Tokom obraćanja Sarajlijama, majka rahmetli Farisa Pendeka izrazila je duboko razočarenje što on nije uspio ispuniti obećanje da će se vratiti.

Nakon nesretnog ubistva koje se dogodilo u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, sinoć je održano mirno okupljanje i komemoracija.

Uprkos borbi da ostane uspravna, Farisova majka smogla je snage da izdrži, crpeći snagu iz okupljanja građana i sinovljevih prijatelja na igralištu OŠ Osman Nakaš.

Želio bih izraziti svoju zahvalnost svakoj osobi koja je odigrala ulogu na mom putu. Zbog ratnih okolnosti bio sam prisiljen preseliti se u ovaj grad, gdje sam 2001. godine u ovoj zajednici započeo novo poglavlje svog života.

Imao sam važan zadatak voditi i usmjeravati svoju djecu, brinuti se da ostanu na pravom putu i da se obrazuju u našoj zajednici.

Tijekom svog emotivnog govora, izrazila je svoju duboku čežnju da stane na kraj razornom gubitku života, pozivajući se na osobnu tragediju svog dragog Farisa koji je, dok se vraćao kući, tragično otet iz ovog grada, ove zemlje.

Ožalošćena majka je u svom emotivnom obraćanju ispričala detalje njihovog posljednjeg razgovora, a završila ga je srdačnom molbom, izrazivši želju da njezine suze dopru do onih koji su odgovorni za tragičnu smrt njenog sina.

Oglasi - Advertisement