Olga Jovičić kći je legendarnog skladatelja Mikija Jovičića, tvorca mnogih hitova narodne glazbe.

Jovičić sarađuje sa najpoznatijim zvijezdama regiona kao što su: Miroslav Ilić, Zorica Brunclik, Ana Bekuta, Marinko Rokvić, Vesna Zmijanac, Jašar Ahmedovski, Ljuba Aličić, Lepa Lukić… Neki od evergrina su: “Snijeg je dolazi opet”, Snjeguljica”, kao i “Ti si lijek za moju dušu”, “Dođi da mi zagriješ ruke”, “Malo po malo”, “Kraj Boema” i tako dalje. Za Šabana Šaulića napisao je najveći broj hitova do danas.
“Uvijek sam stajao uz svog oca, za mene je on bio heroj. Sad znam samo nagađanja i priče, neki kažu da je svađa na njemu, neki na njoj. To nije moje, nego ja mislim da žive preko mene .Tata se pokušao ubiti tijekom razvoda. Htio ju je zadržati, vjerojatno zbog pažnje…Mislim da je učinio sve što je mogao da je zadrži. Nisam to osobno vidio, moj brat jest.”

Mikijeva fatalna ljubav sa suprugom odvela je skladatelja u ponor. Nije mogao prihvatiti da je izgubi i, prema Olginim riječima, namjerno se uništavao, što je njoj teško padalo.

“Razveli su se, pomirili i vjenčali u crkvi, ali ni to nije dugo trajalo. Mama mu se vratila i kako me izgubila, počela sam bježati od nje i otišla sam kod tate. Ali to nije zaustavi i nju.A onda je društvo diktiralo da mogu ići gdje hoću.Više sam bila vezana za tatu.Ne sjećam se o čemu sam razmišljala na maminom sprovodu,samo znam da sam počela vrištati kad su je pokopali. Ali tada za mene to nije bio veliki šok jer sam imala tatu, nisam pala u nikakvu depresiju, tata mi je dopustio da radim što sam htjela, imali smo punu kuću mačaka, štenaca… nije me rastužilo. Tada sam bila s tatom i bratom i život mi je bio najbolji, ali moj je tata mnogo patio.”
“Popustio sam u školi i počela sam dobivati ​​batine od nje, a i od brata. Sjećam se da me jednog dana jedan njezin prijatelj otpratio u školu i tada mi je rekao da trebam biti sretan što me netko pazi jer Bila bih tamo. Ne bih bila sretna da sam silovana kod kuće… Bila sam prekrivena posjekotinama i traumama. Nije voljela moju maćehu i otišla sam do brata Stefana i pitala ih možemo li ga uzeti. To je zašto sam Bila je nemirna.”

Jedne noći teško ju je pretukla bratova žena iz banalnog razloga.

“Jednog dana sam se vratio iz škole i bio sam na groblju pa kod maćehe, imao sam 11 godina, a ona je mislila da sam tamo i ogovaram je. Brat me nekoliko puta ošamario i pitao gdje sam pa bilo je daleko. Rekao mi je da lažem, ušla sam a ona mi je rekla: “Sad ću te ubiti, čula sam kako tračaš da te tučem, ostavila sam dijete kod tebe i govorio si loše stvari Što se mene tiče, jedan od nas dvoje će večeras ležati pored tvog tate. “Udarila me je štapom i poletio sam iz fotelje. Počela me daviti, a moj brat je stajao na vratima i gledao me u oči i vidio sam mržnju u njegovim očima. Moj brat koji me je štitio samo je stajao i gledao Dok je stajao, rekao joj je: “Ne, prestani, nije vrijedna toga. Popišao sam se. Idem pronaći tetu”.

“Što da ti radim, moraš se smiriti, oprati suđe i biti dobro dijete…” Tako mi je teta rekla. Išla sam sutradan ovako u školu i svi su me gledali. Svi su primijetili modrice. Zvali su moju tetu koja je socijalna radnica i kad sam ih vidjela opet sam se popiškila. Smišljao sam izgovore da se ubijem kako ne bih morao ići kući. Moj brat je došao u centar za socijalnu skrb sa ženom koja je bila manja od makova zrna. Rekao sam im da mogu sve samo da mi ne odvedu brata. Došli smo kući i brat mi je rekao da sam mu uništio život i da sam mu spasio život. Danas mi je rekao da se pola toga ne sjeća. Nisam bila ljuta na njega, skoro sam bila ljuta na nju jer sam imala noćne more, noćne more. Danas pijem lijekove. Nekada sam bila tjeskobna djevojka, sada sam tjeskobna žena. ”

Iskupljenje traži u Makedoniji, odakle joj je majka.
“Odlučila sam ostaviti brata. Sa 15 godina sam izrasla u prekrasnu djevojku, dobro, a krenuo je i pubertet. Brat nije znao što bi sa mnom. Na njega su utjecali stričevi i tetke koji su govorili da sam nije bio Reći ću mu hvala ja ću biti kučka sve samo ne muškarac jedan dečko se zaljubio u mene bio je nasilan htio je biti sa mnom ja nisam htjela on je u pozarevcu,policija ne moze nam pomoci.trpila sam nasilje i pozalila sam se bratu i on je pokusao da mi pomogne ali nije mogao rekao je da ce se pobrinuti za mene ja sam imala 15 a on 22 godine poslao me brat u Makedoniju da budem kod svojih rodjaka. Zivimo zajedno dok se sve ne zavrsi. Medjutim moj brat je umoran od svega. Danas mi je rekao da to radi jer ili ce on umrijeti ili ce on umrijeti. Ja ili ta osoba. On me je poslao rođaku .Rekao mi je da mogu doći samo kao gost i da će se Makedonci zabrinuti za mene”.

“Nazvao sam ga i rekao mu da se ne šali, htio sam se vratiti i vidio sam da sve nije u redu. Kuća ih je bila puna i vidio sam da nisam dobrodošao. Rekao sam im da idem kući, ali otišao sam u Skoplje. htio privuci paznju.Nitko od njih nije dosao vidjeti sta ce sa mnom,svi su cutali.Samo sam htio privuci paznju,ali nije se desilo.Isao sam sa prijateljicom iz Pozarevca Crna Gora,rekla mi je da smo ići na posao iako smo bili maloljetni”.
Više od svih najbližih pomogao joj je prolaznik, a kada je čuo tko joj je otac, posebno se razveselio jer je volio njegove pjesme, a počeli su raditi i u jednom lokalu.

“Lagali smo šefu da imamo iskustva i da imamo 18 godina. Prvu večer je došla policija i vidjeli su da smo maloljetni i šef je bio šokiran. Policija me pitala jesam li pobjegla od kuće i Rekao sam im cija sam cerka i nemam kuda.Molio sam ih da me puste samo sam pusio iz lose navike a oni su nas pustili na posao.Jednog dana kafana je bila ispunjena tatinu pjesmom koja napisao je za Sabana pjesmu.Dosao stariji gospodin,arhitekta,koji je gradio rodiliste.Pitao me otkud znam staru seljacku pjesmu,a ja sam rekao da ju je napisao moj otac.Rekao je da ga ne poznaje osobno , ali baš kao da je živio s njim zbog tih pjesama. Otvorio se i pitao me što se događa i čuo me kako plačem. Rekla sam da ne znam što mi je, ali nemam novca da vidim doktor.Htjela sam ići u Skoplje,živjeti tamo,zato sam štedjela.Tamo živim i dan danas.Pozvao me je u sobu i pitao koliko mi novca treba.Rekla sam da ne moram znati. Izvadio je 5000 eura, šokirao sam se, čika Rajko sa Cetinja, ne sjećam se prezimena, tražio je da prvo dam pare da kupim stan, idem na preglede i slikam se na profilu.”
Otputovao je u Skoplje s namjerom da dobije makedonsko državljanstvo i nadajući se da će tamo s vremenom uspostaviti miran život.

“Ali ja sam to što jesam i tada sam shvatio da život ima određeni algoritam i moralo mi se dogoditi nešto loše. Kupio sam kuću u Skoplju godinu dana ranije i upoznao 28-godišnjeg susjeda. Na kavi smo. znala je moje ciljeve, htio sam dobiti državljanstvo, želio sam raditi, znala je sve.Rekla mi je da radi u baru vikendom i da mogu ići s njom ponekad.Otišao sam i bilo je udaljeno oko 100 metara km do grad skopje gdje sam s njom otisla kod gazde 55 god starca nije mi se ni svidjelo to mjesto moja susjeda radi kao konobarica vikendom ali nije radila taj dan i sjedili smo i razgovarali.Čekao sam Ona ​​se spremila.Ništa se nije dogodilo, bilo je kao da idemo van.

Nije znala što će joj se dogoditi te noći.

“Nisam očekivala da će me netko silovati. Bio je normalan, zvao me ‘sine’ i rekao je da će mi pomoći da dobijem državljanstvo. Spavala sam kod nje i sutradan sam morala autobusom za Skoplje, rekao je ponudila da me odveze i ona je ostala, što me iznenadilo.Čim sam ušla u auto, dvije minute kasnije stavio je ruke na mene i rekao: “Tako si slatka i lijepa. “Pitao sam ga: “Čiko Luca, što je s tobom? “, On: „Nemoj me zezati. Pitao sam ga zašto je to učinio i rekao sam mu da je star i pretvorio se u šljivu i još nisam mogao vjerovati što se dogodilo.

Olga je dodala kako joj nije vjerovao kada mu je otkrila da je nevina, ali ju je počeo ozbiljno vrijeđati.
“Rekao sam mu da nisam dobro i da sam nevin. Tada mi je rekao: ‘Ti si srpska kučka koja jede sa Šiptama i ja poznajem takve kao što si ti’. Rekao sam mu da imam svoju obitelj je tu, svoju Mama je Makedonka. On je parkirao auto, a ja sam pokušala podići slušalicu i nisam ni znala koga da zovem… Udario me je i rekao: “Hoćeš da te udarim, Pa da budemo kao” zabavljamo se, ili ako se ne praviš fin prema meni, onda se zabavljamo?” Sve me počinje smetati. Zamolio sam ga da stavi kondom, a on je rekao “Naravno da hoću” “S kondomom na sebi sadrži vampira poput tebe”. Povukao me uz sebe i osjetila sam bol. Osjećala sam bol i samo sam mislila, čuvala sam to, sanjala sam o nekom princu”, otkrila je u ispovjedaonici za Hype TV.

Tada je htjela počiniti samoubojstvo i prva joj je pomisao bila da skoči pod kamion, ali se bojala Boga i vjera joj je bila spas.

“Vratio sam se u svoj stan. Zaustavio me čovjek i odveo u Skoplje. Prošli smo grad u kojem je živjela majčina obitelj. Htio sam otići do njih i reći im što mi se dogodilo. Ali mislio sam da bih se osjećao kao neuspjeh pred kiparom. Krivio sam sebe. Ali to nije bilo najgore, ono što mi se kasnije dogodilo ostavilo je najveću rupu u mojoj duši.”

Susjedi su joj zapravo bili najveći neprijatelji i Olga nije mogla ni zamisliti što bi mogla učiniti.

“Sljedećeg jutra otišao sam kupiti cigarete jer mi je rekla da je tu. Trebali smo razgovarati, ali pojavio se Lucin auto s čovjekom straga i on me zaustavio. Ništa nije rekla, samo je pogledala u tišini.Tada sam joj se javio i ona mi je to sredila.Ali nisam znao što sada želi od mene.Nisam želio opet prolaziti kroz isti pakao, pokušao sam se utopiti u upaljaču. Opet smo bili tamo. Dok sam došao do tog bara, samo sam htio otići. Sve me boljelo od prethodnog dana. Pa, tu je počela moja vjera u Boga. Bio sam zakazan kod neurologa jer nisam osjećao dobro.Vidjela sam na krevetu donje rublje.Čula sam muški glas, mislila sam da je Bugarin zbog naglaska i polako je sve počelo prelaziti na mene.
Tada se molila Bogu da joj pomogne i vjerovala da se dogodilo čudo.

“Samo sam čuo neke zvukove i mislili su da me netko drogirao, što sam i mislio jer se nisam mogao pomaknuti. Bilo je kao u snu.” Znam što se dogodilo, ali se gotovo ničega ne sjećam. Jer, da sam se sjetio, danas ne bih bio živ. Probudio sam se u podrumu, mokar, pretučen i prljav. Nekoliko njih me silovalo. Ne osjećam ništa. ”

Tada je shvatila koliko je mala, bez ikakve zaštite i oslanjajući se na vlastite snage.

“Kada sam stigla u stan jedva sam preživjela noć. Tresla sam se cijelim tijelom i tada sam se osjećala kao da nemam srce koje mi je dom. Sljedeće dvije godine spavala sam ispod kreveta. bio je toliko uplašen da sam potrošio. Trebalo mi je puno vremena da dođem ovdje gdje sam danas, a već sam u svojim 40-ima.”

“Mislila sam da se nikad neću udati. Počela sam svoj život stekavši doživotna prijateljstva. Patila sam od tjeskobe i vrtoglavice. Serotonin mi je toliko pao da ne znam kako bih završila bez tih ljudi oko mene. .

Ona ima pogrešan koncept ljubavi, njena ljubav je posesivna i nezdrava, kao i ona njenog oca. Njezin oporavak bio je naporan proces.

“Imala sam miome i skratili su mi grlić maternice. To je opet bilo najteže jer nisam smjela kod ginekologa. Tada mi je liječnik rekao da možda neću moći imati djecu. Ipak, razmišljam o posvajanju. Iako, Brinem se hoće li dijete preživjeti, brine me da neće razumjeti što osjećam.”

Oglasi - Advertisement