Pjevač Sloba Radanović na Instagramu je podijelio dirljiv trenutak u kojem je svom sinu Damjanu mazao stopala bijelim lukom, starim običajem koji se vezuje za božićne praznike.

“Božićni karnevali su uvijek divna prilika! Radanović je svoje oduševljenje iskazao simpatičnim videom, gdje je duhovito spominjao kako je trljao noge češnjakom. Za to vrijeme viđen je njegov nasljednik kako veselo pleše i nasmijan.
Važno je napomenuti da je pravoslavna zajednica 27. studenoga obilježavala dva značajna događaja: Božićne poklade i blagdan svetog apostola Filipa. Tradicionalni folklor sugerira da je u to vrijeme uobičajeno prirediti raskošnu gozbu i slaviti s najdražima.

Prema narodnoj predaji, vjeruje se da recitiranje određenih bajalica dok trljate češnjak po tabanima može pružiti zaštitu od vještica.

Jelena i njen suprug Sloba odani su sljedbenici svoje vjere, a kada imaju slobodnog vremena često posjećuju manastire. Posvećeni su poštivanju svih običaja i praksi povezanih s njihovom vjerom. Supružnici su odlučili da sina Damjana krste u manastiru Svetih Vrača Kuzme i Damjana koji se nalazi na Kosovu i Metohiji. Ceremonija krštenja trajala je 40 dana.

Oglasi - Advertisement