Primarni razlog za zabrinutost i izvor naše nedoumice, prema riječima meteorologa Nedima Sladića, jeste izostanak snježnih padavina na planinama u Bosni i Hercegovini.

Današnje temperature dosežu maksimalnih 18 stupnjeva, povremeno i do 20 stupnjeva. Međutim, u središnjem planinskom lancu temperature se kreću između 12 i 16 stupnjeva. Ta su očitanja znatno viša od prosjeka za oko 8 do 10 stupnjeva.

Nije uobičajeno davati imena anticiklonama; imena dobivaju samo oluje i uragani koji mogu nanijeti fizičku štetu. U širem smislu, možemo očekivati ​​promjenu vremenskih obrazaca prema kraju veljače, ali bilo bi prerano proglasiti kraj zime u ovom trenutku.

Očekuje se dublja infiltracija učinka hlađenja iz sjevernih regija kontinenta. Važno je napomenuti da će u sljedećih 5 do 7 dana biti minimalne količine oborina; no nakon tog roka doći će do porasta naoblake iz zapadnih područja.

Od ovog petka, a osobito tijekom nadolazećeg vikenda puhat će umjereno do jako jugo, povremeno i olujno. Kako budemo odmicali 12. veljače, temperatura će biti sve prikladnija za ovo doba godine.

Oglasi - Advertisement