Nakon trijumfa nad Velikom Britanijom, teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Davis Cupa. Naime, ulazak Miomira Kecmanovića i Novaka Đokovića bio je popraćen melodijom Veseli se srpski rode, pjesmom Danice Crnogorčević koja je stekla popularnost tijekom meča.

Teniski savez takozvanog Kosova nije šutio na objavljivanje pjesme, ocijenivši je provokacijom i uvredom za svoje građane.

Kako se navodi u priopćenju, podnesena je službena žalba Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) i drugim relevantnim institucijama.

– Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo – navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Nadalje, ističe se da ovo nije prvi slučaj u kojem je Novak Đoković postupio nedolično. Primjer za to je bio u svibnju na Roland Garrosu, gdje je nakon trijumfa u kameru napisao “Kosovo je srce Srbije”, kako ga pamte pojedinci.

Oglasi - Advertisement