“Ja dobijam batine jedanput, dva puta na dan. Ja dobijam kaišem i boli, Ja dobijam batine prutom i puno su jake” – su rečenice kojima je započet video iz 1981. godine u kojoj mali đaci odgovaraju na pitanje da li dobijaju batine. Video je odjeknuo društvenim mrežama, a evo o čemu se radi.

Sljedeći upit bio je usmjeren na studente: “Tko je odgovoran za nanošenje štete Vama i s kojim ciljem?” Učenici su imali priliku izraziti svoja razmišljanja o nužnosti fizičkih napada i razlozima koji stoje iza njih.

Ne tako davno, točnije 1981. godine, studenti su davali odgovore koje je danas teško dokučiti. Danas je teško zamisliti da studenti odgovaraju na isti način kao nekad.

Dječak je uzvratio izjavom koju je možda naučio od roditelja. Izjavio je da kada djeca nisu u stanju shvatiti koncept, u ​​početku mogu imati poteškoća u njegovom razumijevanju. Međutim, njihov mozak će obraditi informacije, što dovodi do potpunog razumijevanja.

Video pogledajte na linku ispod

https://www.tiktok.com/@krozistoriju/video/7304672673181846790

Nije bio samo on; sva djeca u videu dijele uvjerenje da je fizičko kažnjavanje korisno za djecu. Međutim, unatoč tom uvjerenju, i dalje su imali averziju prema tome.

Pitanja “Tko je odgovoran za tjelesnu štetu?” “Koji se predmet ili oružje koristi za nanošenje ozljeda?” i “Jesu li vam neki od napada ostali u sjećanju?” može natjerati suze na oči, osobito kada ih čujete iz usta male djece. Jasno je da mnogima slušanje takvih riječi nedužnog djeteta može biti preteško za podnijeti.

Jedan od razloga zašto ju je otac pretukao, djevojka je navela: „Udara me remenom i to me boli.

Mlada djevojka smatra da je očevo fizičko kažnjavanje opravdano, jer često pravi nered u svojim bilježnicama dok piše.

Unatoč stalnom protoku komentara na Twitteru, izjava “Moja majka me tuče i tuče me gdje god stigne” ostaje mučna stvarnost za neke pojedince.

Nakon što je pročitao potresno svjedočanstvo, jedan je korisnik komentirao kako ono naglašava nesretnu stvarnost roditelja koji zanemaruju svoju djecu. Drugi je korisnik brzo uzvratio, ističući ironiju kako su, unatoč odrastanju u manjkavom društvu i iskusili slično neadekvatno roditeljstvo, oni i njihovi vršnjaci ispali dobri. Trenutačno stanje društvenih previranja pripisali su posljedicama takvog zlostavljanja.

Iako je bilo onih koji su podržavali korištenje fizičkog nasilja kao sredstva discipliniranja, jedan je pojedinac izrazio zbunjenost oko zabrane premlaćivanja, rekavši “Ne razumijem zašto su zabranjena.

Neki pojedinci koji podržavaju tjelesnu disciplinu djece sugeriraju da su određena ponašanja valjani razlozi za takvo kažnjavanje. Ti razlozi uključuju neprilagođavanje društvenim normama kao što je rodna fluidnost, nedostatak ambicije da postanete utjecajni na platformama društvenih medija, jaku radnu etiku, poštivanje autoriteta i pridržavanje strogog rasporeda. Jedna je osoba čak otišla toliko daleko da je ovu djecu označila kao najjaču u svojoj generaciji, što je mišljenje koje je ponovio i drugi komentator.

Vjerujete li doista da je batina iz raja izašla

Oglasi - Advertisement