Početkom posljednjeg tjedna u godini, “Heroj iz Priboja” oduševio je i televizijske gledatelje i širu javnost. Veljko Kotlaja, nakon što je uspješno odgovorio na pitanja i osigurao nagradu od milion i po dinara u kvizu “Potera”, nesebično je svoj dobitak odlučio donirati za liječenje dvogodišnjeg Todora Stojanovića iz Niša.

Tijekom intervjua ne samo da je otkrio čimbenike koji su utjecali na njegovu odluku i reakcije njegove obitelji, već je izrazio nezadovoljstvo svojim učinkom, dajući do znanja da vjeruje da je mogao postići više.

Iako je razveselio građane Srbije, Kotlaja ih sa žaljenjem obavještava da ih više neće moći oduševljavati svojim sudjelovanjem u kvizovima, pa tako ni svojim posljednjim gostovanjem u Poteri. Nakon što je donio ovu odluku, bilo je prirodno da je dao sve od sebe do samog kraja.
Veljko je naglasio da ako treba birati, onda treba izabrati maskenbal. Rekao je da bi i da je veća suma bila samo jedan dinar više, ipak bi je izabrao. Pojedini novinari kasnije su lažno tvrdili da je u financijskim problemima i da živi u skromnom domu, a potpuno su zanemarili objaviti intervju s njim. Veljko je jasno dao do znanja da mu novac nije na prvom mjestu, zbog čega želi da ga iskoristi za neku plemenitiju svrhu.

Uoči kviza organizacije Budi human, donio je nesebičnu odluku da cijeli svoj dobitak donira Todoru, prepoznavši svoju trenutnu potrebu za podrškom.

Karizmatična sudionica Potere kaže da im je najznačajnija nagrada bio poziv Todorovih roditelja koji su im izrazili zahvalnost i priznanje za poduzete akcije.

Unatoč manjku optimizma zbog Milice, priznaje da je vidljiva napetost na televiziji poslužila kao dokaz hvalevrijednog truda urednika programa, iako nije očekivao nikakav novčani dobitak.

Odluka hoće li putovati u Poteru ili ne ovisi o koncu.

Prilikom prvotne odluke da sudjeluje u kvizu, naišao je na prilično kontradiktornu okolnost. Ukućani su bili obuhvaćeni mračnom atmosferom, strahujući da on možda neće proći u sljedeći krug. U međuvremenu, njegovi kolege sa sveučilišta, koje je duhovito nazivao “stručnim konzultantima”, inzistirali su da se mora upisati.
Veljko se prisjeća trenutka neodlučnosti, nesiguran hoće li doći ili ne. Na kraju ga je majka nagovarala govoreći: “Hajde, idi.” Kad ju je nazvao da joj priopći vijest o svojoj pobjedi, odgovorila je s nevjericom, uzviknuvši: “Mora da se šališ!” prije nego što naglo prekinete poziv.

Tek sljedećeg dana napokon je dobio vijest od svog brata.

“Samo naprijed, priznaj što si učinio”, nagovarao ga je brat, još uvijek skeptičan prema mojoj tvrdnji da sam dobio milijun i pol dinara. “Znam da si to učinio. Pokušajte uvjeriti nekog drugog.

U pokušaju da ga odgovore od cilja na veću svotu, potrudili su se prije kviza; međutim, nakon svađe su na kraju popustili, rekavši: „Uzmi veći iznos, radi kako hoćeš.

Da nije bilo njegove treme i infekcije, mogao bi podnijeti više bez ikakvih smetnji.

Primarni problem s kojim se susreo, prema njegovom iskazu, bili su živci, što je rezultiralo lošom izvedbom tijekom prve utakmice. Što je još više kompliciralo, borio se i s infekcijom uha koja ga je prethodne noći lišila odmora.
Veljko je izrazio nezadovoljstvo svojim nastupom, iako je dobio pohvale od drugih. Osjetio se posramljeno zbog svoje igre i razmišljao je o jednomjesečnoj pauzi kako bi izbjegao pažnju i vratio se kad se stvari smire.

Trenutačno na posljednjoj godini studija povijesti, rekorder Potere otvoreno izražava želju da osigura mjesto na cijenjenom Istraživačkom institutu.

Oglasi - Advertisement