Selma Bajrami, pjevačica koja je u nedavnom nastupu prikazala dvoglavog orla kao simbol Velike Albanije, ustraje u huškanju javnosti.

Posljednji njezin postupak izazvao je još veći bijes u javnosti. Jasno je da nema namjeru smirivati ​​situaciju, jer je otvoreno izjavila da se ne želi iskupiti za svoje postupke nakon skandala. U znak nacionalističkog ponosa otpjevala je pjesmu iz Albanije i izložila simbol dvoglavog orla.

Dotična osoba je nedavno podijelila svoju fotografiju koristeći popularnu platformu društvenih medija, Instagram. Fotografija o kojoj je riječ objavljena je na dva različita mjesta na njezinom profilu: njezin story i “zid”. Fotografija prikazuje pojedinca koji podiže dva prsta gestom po vlastitom izboru.
Znak o kojem je riječ ima dvojak značaj, s početnim značenjem iz vremena Drugog svjetskog rata. Belgijski političar Victor de Lavallée predložio je da oni koji žive u okupiranoj Europi koriste ovaj znak kao sredstvo otpora protiv nacističke Njemačke tijekom radijske emisije BBC-ja.

Simbol se često smatra oblikom “tihe pobune” protiv moćnijeg protivnika u više nacija. Cilj voljene javne osobe bio je ujediniti obeshrabreno stanovništvo i nadahnuti ga da bude jak. Šezdesetih godina prošlog stoljeća znak “V” postao je sinonim za pojam mira i bio je prihvaćen diljem Europe. Danas ga mnogi koriste kao amblem osvajanja i uspjeha, budući da je izveden iz engleskog izraza za trijumf – V(pobjeda).
Tijekom javljanja uživo na svom Instagram profilu, bosanskohercegovačka pjevačica osvrnula se na aktualnu estradu koja ne prestaje posljednjih dana.

“Selmiću, trebao bi opet posjetiti Srbiju jer te ovdašnje stanovništvo voli”, prijatelj ju je pozvao da razmisli.

“Pjevačica je s uvjerenjem izjavila da će, unatoč svim naporima protiv njih, putovati na sve destinacije koje požele. Otkrili su i detalje uvedene zabrane ulaska u Srbiju.

“Nikada nisam dobila niti ću ikada dobiti zabranu. Iako možda ima onih koji to priželjkuju, njihova nada je uzaludna. Osim toga, napomenula je da i oni koji dignu tri prsta u BiH trebaju biti podvrgnuti zabrani , pošto je priznala zgražanje javnosti.

Nije riječ o zabrani, već o nizu pokušaja bojkota. Selma se trijumfalno vratila sa svom starom veličanstvenošću. Sve su pripreme bile završene. Ne vidim razloga za ispriku, jer nisam učinio ništa loše. Nakon ove izjave počelo je pljuštati mnoštvo komentara.

Tijekom jednog od svojih nastupa, poznata ličnost je istakla grb “velike Albanije”, što je izazvalo različite reakcije publike. Neki komentari, poput “Kako ste montirali kad ste se prikazivali” i “Dobit ćete zabranu u Srbiji. Kako se osjećate zbog toga” bili su kritični, dok su drugi ponudili podršku. Unatoč tome, brojne srpske javne osobe izjasnile su se protiv izložbe.

Oglasi - Advertisement