Na Zlatiboru se značajan broj pojedinaca uključio u praznična veselja, što neminovno nosi troškove, bez obzira na nedostatak ekstravagantnih želja.

Slavica iz Čačka, koja se za Silvestrovo s obitelji odvažila na planinu, ispričala je: “Troškovi su bili previsoki. Sjela sam na kavu i ostala zatečena kada mi je ispostavljen račun.

Prema njegovom računu, na piće u hotelskom restoranu potrošili su ukupno 4.950 dinara. Začudo, to nisu bila ekstravagantna pića. Njihovi izdaci uključivali su četiri Coca-Cole, jednak broj kava i jednu rakiju od marelice, što je sve zajedno dalo taj iznos.

Dragan iz Čačka spomenuo je da je prije dolaska u hotel svratio u piceriju na Zlatiboru. Odlučio je nešto pojesti i naručio pizzu koja je koštala ukupno 1.650 dinara. Uz to, odlučio se za popularni sok Coca-Colu koji ga je koštao 520 dinara. Dragan je izrazio nedoumicu jesu li cijene povećane zbog novogodišnje noći, ali smatra da su previsoke, čak i za one koji su materijalno dobrostojeći.

Tijekom blagdanske sezone postoje određene lokacije koje nude razumniji pristup kada je u pitanju budžet za hranu i piće.

Branislav, koji je s djevojkom doputovao iz Beograda za novogodišnje praznike, iznosi svoje iskustvo u restoranu. Napominje da je cijena domaće kafe 260, a ne 295 dinara, a espresso bez mlijeka je 250 dinara. Odlučili su da probaju i palačinke, koje su po porciji koštale ukupno 690 dinara. Branislav smatra da su pice u ovom restoranu preskupe, ali njegov lični favorit, bistecca, košta oko 1.900 dinara.

Unatoč transformaciji Zlatibora u mali grad, autor ističe da mu je ovo srpsko odredište osobno najdraže.

U slučaju da odaberete jeftiniji hotel za svoje putovanje, budite spremni izdvojiti 350 dinara za toplu čokoladu, 285 dinara za kuvano vino, 290 dinara za kapućino, 620 dinara za nugat tortu i 690 dinara za čizkejk.

Oglasi - Advertisement