Kako su se neočekivano niske temperature smirile ovaj tjedan, brojni vozači su drhtali u svojim vozilima tijekom putovanja na posao.

Daily Star, kako prenosi Net.hr, donosi niz korisnih savjeta koji vam mogu učinkovito učiniti prohladna jutra ugodnijim.

Općenito se ne voli ulaziti u hladan automobil. Mnogi ljudi odluče pokrenuti svoj automobil nekoliko minuta unaprijed, dopuštajući mu da se zagrije prije nego što uđu. Ipak, postoji učinkovitija metoda za zagrijavanje vozila.

Ranije su stručnjaci za automatizaciju od povjerenja (TAP) dali vrijedan savjet za vožnju. Prema njihovom postu na blogu, preporuča se namjestiti temperaturu automobila na hladnoću i isključiti ventilator.

Prema riječima stručnjaka, iako se može činiti kontraintuitivnim, ovo je princip funkcioniranja sustava grijanja/hlađenja automobila. Kako bi se postiglo brže zagrijavanje, preporučuju kraću vožnju prije prebacivanja sustava na grijanje i aktivacije ventilatora, umjesto da ga odmah postavite na najvišu temperaturu.

Vozači koji posjeduju klimu u svojim vozilima izuzeti su od ovog pravila jer će njihovi automobili samostalno podešavati temperaturu.

Oglasi - Advertisement