Prema pisanju medija, tijekom akcije “Tokio” u kojoj je uhićen Mladen Samardžija, vrlo traženi europski bjegunac, Tijana Tegeltija, bivša supruga Milana Tegeltije, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH i Hercegovine, također je priveden.

U istrazi je otkriveno da su je u iznajmljenom apartmanu u sklopu hotela na Jahorini locirali pripadnici SAJ-a i Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Ovaj stan je iznajmio Samardžija.

Bila je uključena u romantično partnerstvo s osobom koju je tražio Interpol.

Važno je napomenuti da je Slovenija za Samardžijom raspisala međunarodnu tjeralicu zbog njegove nedostupnosti pravosudnim tijelima te zemlje. Za njim se aktivno traga radi pokretanja sudskih postupaka vezanih uz organizirani kriminal i trgovinu drogom.

Sumnja se da je slična kaznena djela počinio iu Bosni i Hercegovini. Ministarstvo unutarnjih poslova Srpske otkrilo je da je provedena zajednička istraga s Tužiteljstvom BiH koja je pribavila dokaze da je Samardžija, nakon što je izbjegao hapšenje u Sloveniji, ostao na čelu organizirane kriminalne skupine koja se bavila trgovinom drogama. trgovinu diljem Europske unije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske priopćilo je kako je istragom otkriveno krijumčarenje i distribucija više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina. U istrazi je zaplijenjen jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 metaka kalibra 9×19 mm, te nekoliko vozila.

Neslužbeno se doznaje da je Samardžija preko kurira iz Slovenije dirigirao krijumčarenjem i distribucijom droge po susjednim državama.

Tijekom zajedničkog druženja bivša supruga Milana Tegeltije, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine, zapažena je čestim aktivnostima na društvenim mrežama.

Oglasi - Advertisement