Turski stručnjak za zdravlje, Dr. Mehmet Oz, preporučuje poseban napitak za detoksikaciju tijela, koji ne samo da čisti crijeva i djeluje kao laksativ, već pozitivno utječe na cijeli organizam.

Dr. Oz, koji je stekao popularnost kao kardiokirurg nakon diplomiranja na Sveučilištu Harvard, ističe važnost redovite detoksikacije tijela. Naglašava da četiri ili više čaša vode dnevno, uz zdravu ishranu, mogu ubrzati eliminaciju toksina iz tijela i potaknuti mršavljenje. Dr. Oz, rođen u Clevelandu, sin je Mustafe Oza, također liječnika, i obrazovao se u školi Tower Hill u Wilmingtonu.

Jedan od ključnih ciljeva njegovog programa detoksikacije je čišćenje crijeva na zdrav način. Dr. Oz objašnjava da tijelo često akumulira toksine iz hrane, zagađenog zraka i drugih izvora, koje jetra ne uspijeva uvijek brzo filtrirati, te se oni pohranjuju u masnim stanicama. Ističe da se uz pomoć antioksidanata iz zelenog čaja, koji mogu ubrzati metabolizam za do 35%, masnoća u tijelu sagorijeva brže.

Recept za ovaj detoks napitak uključuje:

  • Pet šalica hladne filtrirane vode
  • Tri šalice jakog zelenog čaja, prokuhanog i ohlađenog
  • Jedan srednji krastavac, oguljen i narezan na ploške
  • Sok od pola limuna
  • 1/4 šalice svježih listova mente
  • Pola žličice čilija u prahu

Priprema:

Sve sastojke pomiješati i ostaviti u hladnjaku. Napitak se pije jedan sat prije obroka. Dr. Oz savjetuje da se tijekom detoksikacije hrana bazira na neprerađenim namirnicama, uz korištenje zdravih masti, visokokvalitetnih proteina te obilje voća i povrća bogatih vlaknima i antioksidansima. Ovaj pristup ne samo da čisti tijelo, već potiče zdrav i održiv način mršavljenja.

Oglasi - Advertisement