Na ovim prostorima Petar Božović je vrlo cijenjen glumac. Poznat po svojoj dosjetljivosti i hrabrim izjavama, uvijek se nije bojao otvoreno razgovarati o izazovnim trenucima koji su oblikovali njegov život.

U iskrenom intervjuu Petar Božović otvoreno je govorio o raznim temama, pa tako i o razlozima razvoda od pokojne supruge, glumice Marine Koljubajeve, koja je preminula 2004. godine.
Tijekom prethodne izjave, glumac je otkrio da je njihova odluka o razvodu proizašla iz njihove nesposobnosti da se nose s konceptom pobačaja. Njihova jaka želja za obitelji i djecom nagnala ih je na ovaj težak izbor. Godinama kasnije, glumac je pružio dodatni uvid, zadubivši se u specifičnosti njihovog razmišljanja.

Nažalost, preminula je prije tri godine. Talentirana glumica, svoj put u estradu započela je televizijskom serijom “Neven”, koja se nedavno ponovno emitirala. U trudnoći ju je za drugi dio serije zamijenila Neda Arnerić. Pokojna Marina Koljubajeva, zanosna i osunčana ruska ljepotica, plijenila je našu pažnju. Naša se percepcija obiteljske dinamike promijenila kada je donijela odluku prekinuti naše drugo dijete, unatoč mojim protivljenjima. Čvrsto sam vjerovao da je braku bez djece nedostajalo sadržaja, jer je to značilo da se jednostavno možemo prepustiti beskrajnom uživanju cijeli život, rekao je glumac u intervjuu za časopis Story.

Oglasi - Advertisement